Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Există deja o licenţă de exploatare la Roşia Montană. Parlamentul trebuia să îşi dea un ok politic pe afacere în sine

Radu Tudor: Există deja o licenţă de exploatare la Roşia Montană. Parlamentul trebuia să îşi dea un ok politic pe afacere în sine

Radu Tudor: Există deja o licenţă de exploatare la Roşia Montană. Parlamentul trebuia să îşi dea un ok politic pe afacere în sine
Sursa foto: Foto captura Antena 3
11 Sep 2013   •   19:58

Jurnalistul Radu Tudor a declarat, în ediţia de miercuri a emisiunii "La ordinea zilei", că, în acordul încheiat între Guvern şi Roşia Montana Gold Corporation, apare stipulat, pe prima pagină, că această companie are o licenţă de exploatare a minereurilor din perimetrul Roşia Montană.

"Am intrat în posesia acordului trecut prin Guvern pe 27 august. În prima pagină scrie că Roşia Montană are o licenţa de exploatare a minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană, judeţul Alba", a declarat Radu Tudor la Antena 3.

Potrivit unor surse parlamentare, citate de realizatorul "Punctul de Întâlnire", acest acord ar ţine loc de o nouă licenţă de exploatare.

"Practic, Parlamentul trebuia să îşi dea un ok politic pe afacere în sine. (...) Acordul semnat între Guvern şi Roşia Montană produce nişte efecte înaintea aprobării Parlamentului", a mai spus Radu Tudor.


Ulterior, într-o intervenţie telefonică în emisiune, directorul general RMGC Dragoş Tănase a confirmat că această companie deţine deja o licenţă de exploatare, încă din 1999, valabilă până în anul 2019. Tănase a arătat că lucrările de exploatare nu pot fi demarate fără avizul de mediu.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close