Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: Au existat nereguli grave la spitalul din Giurgiu. Medicii vor fi sancţionaţi

Raed Arafat: Au existat nereguli grave la spitalul din Giurgiu. Medicii vor fi sancţionaţi

Raed Arafat: Au existat nereguli grave la spitalul din Giurgiu. Medicii vor fi sancţionaţi
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Oct 2011   •   17:09

Spitalul judeţean Giurgiu va fi amendat cu 35.000 lei, cei doi medici de gardă de la unitate cu câte 3.000 de lei, Ambulanţa Giurgiu cu 15.000 de lei, iar medicul de gardă de pe ambulanţă cu 1.500 de lei, a anunţat, miercuri, Raed Arafat.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că raportul de control al Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu, arată neîndeplinirea obligaţiilor de acordare a serviciului de asistenţă medicală şi nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al lui Hardy Chauncey.

"Cazul va fi deferit la Colegiul Medicilor, pentru a se stabili dacă a fost vorba despre o culpă medicală. Bolnavului nu i s-a făcut nici măcar o radiografie şi nu a fost intubat până dimineaţă. Transferul trebuia făcut în momentul în care spitalul a sesizat că nu îi poate administra tratamentul necesar"

 


Deşi în cazul lui Hardy ambulanţa a fost solicitată la ora 4.14, iar la 4.22 pacientul era deja în UPU, în intervalul orar 4.22 - 8.55, cât sportivul a stat la primire urgenţe, au fost constatate o serie de nereguli. Astfel, primul medic care l-a preluat, văzând că este un traumatism cranio-cerebral, chiar dacă era convins că este comă alcoolică, avea obligaţia să efectueze investigaţiile prevăzute în protocoalele pentru acest tip de caz.

"Ei nu aveau computer tomograf în unitate, în schimb spitalul are un contract cu o clinică privată (din Giurgiu, n.r.) care are un astfel de aparat, dar care funcţionează doar ziua. În acest caz, medicul avea obligaţia să îl transfere imediat spre o unitate unde să poată fi realizată investigaţia aceasta", a precizat Raed Arafat.

 


 



×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close