Antena 3 CNN Actualitate Râul Olteţ a fost poluat cu ţiţei. Pata s-a întins pe 15 kilometri, pe toată lăţimea râului, după ce o conductă s-a fisurat

Râul Olteţ a fost poluat cu ţiţei. Pata s-a întins pe 15 kilometri, pe toată lăţimea râului, după ce o conductă s-a fisurat

Râul Olteţ a fost poluat cu ţiţei. Pata s-a întins pe 15 kilometri, pe toată lăţimea râului, după ce o conductă s-a fisurat
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    30 Mai 2012   •   12:43

Râul Olteţ a fost poluat cu ţiţei, miercuri dimineaţă, în dreptul abatorului din oraşul Balş (Olt), pe o lungime de aproximativ 15 kilometri, după ce o conductă a Conpet s-a fisurat, informează Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Alin Băsăşteanu, echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi de la Garda de Mediu se află la faţa locului pentru a izola zona.

"Se încearcă montarea unor baraje absorbante în aval, pe Olteţ, pentru a limita poluarea, dar şi deversarea în râul Olt", a declarat Alin Băsăşteanu.

Conform unui comunicat transmis de reprezentanţii Ministerului Mediului, pata de ţiţei se întinde pe aproximativ 15 kilometri, pe toată lăţimea râului.

Subprefectul de Olt Virgil Delureanu a declarat că a fost oprită pomparea de ţiţei pe conducta respectivă, dar consideră că avaria produsă este foarte greu de remediat întrucât debitul Olteţului este mare, conducta aflându-se sub apă.

Reprezentanţii Găzii de Mediu Olt au declanşat o anchetă în acest caz.


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close