Antena 3 CNN Actualitate Râurile au secat, iar terenurile agricole au început să se crape. Efectele devastatoare ale caniculei

Râurile au secat, iar terenurile agricole au început să se crape. Efectele devastatoare ale caniculei

Râurile au secat, iar terenurile agricole au început să se crape. Efectele devastatoare ale caniculei
Sursa foto: Foto: Mediafax
de O.P.    |    11 Iul 2012   •   05:50

Vegetaţia din Rezervaţia naturală Tâmpa este în pericol să se usuce din cauza secetei din ultimele luni. Soarele a pârjolit totul pe versantul sudic al masivului, iar o bună parte dintre copaci sunt aproape uscaţi.

Specialiştii care au observat fenomenul spun că din pacate nu pot face prea mult, atâta timp cât ploile nu vor veni prea curând. Tot din cauza caniculei mai multe râuri dar şi fântâni din ţara au secat. În judeţul Neamţ pe râul Cracău nu mai curge niciun pic de apă iar terenurile agricole din zonă nu mai pot fi irigate.

Seceta şi temperaturile foarte ridicate din ultimele săptămîni pun în pericol rezervaţia naturală de pe masivul Tîmpa.  Sute de arbori de pe versantul de sud sunt deja uscaţi. Fenomenul a fost observat mai întâi de localnici care spun că nu au mai văzut pădurea atât de uscată în toiul verii.

Specialiştii spun că masivul Tâmpa este acoperit cu un strat superficial de pâmint care nu poate reţine cantităţi suficiente de apă.

Şi în alte regiuni ale ţării, oamenii se confruntă cu seceta. În judeţul Neamţ, rîul Cracău a secat de tot. Localnicii se plâng că peste jumătate dintre sursele de apă au devenit inutilizabile. În plus, culturile sunt deja compromise.

Meteorologii ne anunţă că zilele căldurăse vor continua iar ploile nu vor veni prea curând.

×
Subiecte în articol: seceta canicula căldură
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close