Antena 3 CNN Actualitate Regele Mihai I, pentru BBC: Nu-mi pasă de Băsescu. Nu merită să-i răspund insultelor

Regele Mihai I, pentru BBC: Nu-mi pasă de Băsescu. Nu merită să-i răspund insultelor

Regele Mihai I, pentru BBC: Nu-mi pasă de Băsescu. Nu merită să-i răspund insultelor
Sursa foto: Foto: bbc.co.uk
de O.P.    |    26 Oct 2011   •   08:36

Regele Mihai I a acordat un interviu jurnaliştilor de la BBC, chiar înainte de a veni în Bucureşti pentru a aniversa împlinirea celor 90 de ani. Aflat la reşedinţa sa din Aubonne, Elveţia, regele a reacţionat exemplar atunci când jurnalistul BBC l-a întrebat despre insultele care i-au fost aduse de preşedintele României, Traian Băsescu.

"Nu merită să reacţionez în vreun fel la asemenea cuvinte. Este un lucru foarte mărunt, şi toată lumea ştie asta. Cu cât sunt mai mărunte jignirile, cu atât se crede respectiva persoană mai importantă. Chiar nu îmi pasă de această persoană. Nu merită să îi răspund în vreun fel la insulte", a declarat fostul suveran.

Regele a povestit momentul în care a fost nevoit să abdice. "Era sfârşitul anului. Secretara mea m-a chemat din Capitală, spunându-mi că Petru Groza doreşte să mă vadă urgent, motivând că este vorba despre o problemă de familie. Eu tocmai mă întprsesem din Elveţia, unde mă logodisem cu viitoarea mea soţie, şi am crezut că subiectul discuţiei va fi legat de asta. Însă problema de familie era să mă determine să abdic. M-a ameninţat că vor fi executaţi 1000 de susţinători ai mei dacă nu voi accepta să abdic", a povestit regele.

Regele Mihai îşi mai aminteşte că a luat masa cu Hitler. Nu îşi mai aduce aminte ce au mâncat , dar îşi aminteşte că Fuhrer-ul a lăudat performanţa trupelor româneşti care se luptau cu armata sovietică.

 
 

×
Subiecte în articol: Regele Mihai I Regele Mihai I
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close