Antena 3 CNN Actualitate Reguli mai aspre împotriva fumatului. Locurile în care nu mai ai voie să fumezi de la 1 ianuarie

Reguli mai aspre împotriva fumatului. Locurile în care nu mai ai voie să fumezi de la 1 ianuarie

Reguli mai aspre împotriva fumatului. Locurile în care nu mai ai voie să fumezi de la 1 ianuarie
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
14 Dec 2012   •   10:35

România intră, de la 1 ianuarie, în rândul statelor din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte regulile pentru fumători, scrie gândul.info.

Din prima zi a anului 2013, fumatul va fi interzis în taxiuri, maşini de serviciu, parcurile pentru copii şi universităţi, în toate statele din comunitate.

În plus, proprietarii de restaurante care vor permite fumatul în localurile lor vor trebui să interzică accesul minorilor în încăperi.

Amenzile pentru încălcarea acestor reguli se ridică până la 5.000 de lei.

De la aceste interdicţii fac excepţie unele spaţii publice închise destinate distracţiei, precum cluburile, barurile, discotecile, cantinele şi restaurantele.

"Limitarea fumatului reprezintă o normă întâlnită în ţările civilizate. România nu este singura ţară unde acest viciu este interzis în anumite locuri. În Statele Unite ale Americii şi în Japonia fumatul este deja interzis în anumite spaţii publice deschise, printre care se numără parcurile", a menţionat ministrul Sănătăţii Raed Arafat pentru gândul.info.

La sfârşitul lunii noiembrie, autorităţile din Australia au pus în aplicare o măsură fără precedent în lume.
Pe pachetele de ţigări din Australia nu va mai apărea marca companiei producătoare. Autorităţile speră că astfel, o să scadă numărul fumătorilor.

Legea, care este prima de acest fel din lume, a fost introdusă după nenumărate încercări ale companiilor producătoare de ţigări de a împiedica intrarea în vigoare a propunerii ministerului australian al Sănătăţii.





 


 

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close