Antena 3 CNN Actualitate Relu Fenechiu, audiat la DNA: Mi se pare deplasat ca un ministru să fie chemat la DNA să dea o astfel de declaraţie

Relu Fenechiu, audiat la DNA: Mi se pare deplasat ca un ministru să fie chemat la DNA să dea o astfel de declaraţie

Relu Fenechiu, audiat la DNA: Mi se pare deplasat ca un ministru să fie chemat la DNA să dea o astfel de declaraţie
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Iun 2013   •   09:53

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost audiat de procurorii DNA. Oficialul a fost audiat în calitate de martor în dosarul în care a fost pus sub învinuire Valentin Preda, consilierul de la Ministerul Transporturilor care a fost ridicat în timp ce avea asupra lui documente şi informaţii care nu erau destinate publicităţii şi care proveneau dintr-un dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Valentin Preda este urmărit penal într-un dosar de corupţie legat de scurgeri de informaţii din dosare penale. Alături de Preda, în acest caz este urmărit penal Dan Emil Manolachi, ofiţer de poliţie judiciară în DNA.

 În 19 februarie, premierul Victor Ponta l-a demis pe Preda din postul de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, după ce acesta a fost ridicat de procurorii DNA.

În urma audierilor la DNA, Preda a primit interdicţie de a părăsi localitatea, aceeaşi măsură fiind dispusă în cazul lui Manolachi.

Valentin Preda a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor din mai 2012, anterior el fiind, din ianuarie 2010, consilier al primarului Constanţei, Radu Mazăre.

La finalul audierilor, ministrul Fenechiu a precizat că i se pare "puţin deplasat" ca un ministru să fie chemat la DNA să dea o astfel de declaraţie.

Iată ce a declarat Relu Fenechiu la ieşirea de la audieri:




×
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close