Antena 3 CNN Actualitate Reţea de trafic de minori, destructurată la Braşov. Un medic, acuzat de acte sexuale cu 2 băieţi aflaţi sub tratament

Reţea de trafic de minori, destructurată la Braşov. Un medic, acuzat de acte sexuale cu 2 băieţi aflaţi sub tratament

Reţea de trafic de minori, destructurată la Braşov. Un medic, acuzat de acte sexuale cu 2 băieţi aflaţi sub tratament
Sursa foto: Foto: bzi.ro
09 Apr 2012   •   08:38
UPDATE 14.45 - Medicul cardiolog Horaţiu Rus şi alte şase persoane au fost reţinuţi, luni, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT, pentru infracţiuni de sex cu minori şi proxenetism, aceştia urmând să fie prezentaţi Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit procurorului Cătălin Borcoman, purtător de cuvânt al DIICOT Braşov, şapte dintre cele 11 persoane audiate în cursul zilei de luni au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca în jurul orei 16.00 să fie prezentate Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, informează
Mediafax.

Procurorii DIICOT efectuează opt percheziţii domiciliare pe raza municipiului Braşov, în cadrul unei acţiuni de anihilare a unei grupări de trafic de carne vie.

Potrivit DIICOT, liderul grupării, Dodo Ferenc (41 de ani), deţinea un club privat, situat în municipiul Braşov, în incinta căruia clienţii întreţineau raporturi sexuale contra cost cu persoane minore de sex masculin.

Cei 14 copii, majoritatea minori, erau racolaţi din mai multe orfelinate şi obligaţi să întreţină relaţii sexuale cu bărbaţi.

Unul dintre suspecţi este un cunoscut medic din Braşov. Horaţiu Rus (43 de ani), profitând de calitatea sa de medic în cadrul unui spital din municipiul Braşov, a întreţinut, prin constrângere morală, raporturi sexuale cu două victime de sex masculin, minore, aflate sub tratament medical.

Cercetările în cauză au fost efectuate cu sprijinul  ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul  BCCO Braşov, IPJ Braşov - Serviciul de Investigaţii Criminale, iar suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către DOS Braşov.





×
Subiecte în articol: Brașov orfelinat medic
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close