Antena 3 CNN Actualitate Risc foarte mare de avalanşe în Munţii Făgăraşului

Risc foarte mare de avalanşe în Munţii Făgăraşului

Risc foarte mare de avalanşe în Munţii Făgăraşului
Sursa foto: Foto: chamonix.eu.com
de M.Z.    |    08 Ian 2013   •   20:33

Riscul de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraşului a urcat, marţi, la pragul maxim, fiind de gradul cinci pe o scară de la unu la cinci, ceea ce face ca toate traseele montane situate la altitudinea de peste 1.500 de metri să fie interzise turiştilor, conform avertizărilor Salvamont şi ale meteorologilor.

Acest risc foarte mare se păstrează şi pentru următoarele zile, conform avertizării Salvamont, informează Agerpres.

În judeţul Sibiu, riscul foarte mare de producere a avalanşelor este prezent în zona turistică Bâlea, începând de la Bâlea Cascadă şi urcând până la Bâlea Lac, unde, la peste 2.000 de metri altitudine, stratul de zăpadă a ajuns marţi la 1,8 metri. Aici, principala atracţie turistică din această perioadă este Hotelul de gheaţă.

Pentru prevenirea accidentelor montane, salvamontiştii solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de Nord a munţilor Făgăraş şi, de asemenea, să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă.

În zona turistică Bâlea Lac, accesul la cabane se poate face doar cu telecabina de la Bâlea Cascadă. În căldarea glaciară a Lacului Bâlea deplasările trebuie efectuate respectând toate condiţiile impuse de perioada în care riscul de avalanşă rămâne ridicat.

Salvamontiştii recomandă turiştilor care se deplasează în zona montană să aibă echipament specific perioadei de iarnă şi echipament de salvare din avalanşă (sondă de avalanşe, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanşă).







×
Subiecte în articol: avalansa muntii fagaras salvamontisti
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close