Antena 3 CNN Actualitate Robert Cazanciuc, fost subaltern al lui Ponta în Guvernul Năstase, propus ministru al Justiţiei. Preşedintele Băsescu a semnat demisia lui Cazanciuc de la Parchet

Robert Cazanciuc, fost subaltern al lui Ponta în Guvernul Năstase, propus ministru al Justiţiei. Preşedintele Băsescu a semnat demisia lui Cazanciuc de la Parchet

Robert Cazanciuc, fost subaltern al lui Ponta în Guvernul Năstase, propus ministru al Justiţiei. Preşedintele Băsescu a semnat demisia lui Cazanciuc de la Parchet
Sursa foto: Foto: luju.ro
de M.Z.    |    11 Apr 2013   •   15:20
Update 15.50 - Băsescu s-a sucit în privinţa lui "Cazancioc, ăla". Dacă în 2012 îl ironiza, azi îl vrea ministrul Justiţiei

Update 15.20
- Preşedintele Traian Băsescu a aprobat, joi, demisia lui Robert Cazanciuc de la Parchetul General.

Update 14.48
- CSM a transmis Preşedinţiei documentele privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Cazanciuc.

Update 14.47
- Ministrul interimar al Justiţiei, Victor Ponta, a spus că ar putea să trimită joi preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Robert Cazanciuc pentru funcţia de ministru al Justiţiei.

Update 14.19 - PSD şi PNL nu au fost consultate în privinţa numirii lui Cazanciuc la Ministerul Justiţiei

Update 13.38
- Ponta i-a trasat deja sarcinile lui Cazanciuc: Prioritatea zero a viitorului ministru al Justiţiei este un raport bun MCV şi implementarea noilor coduri.

Update 12.24
- Premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, a anunţat, joi, la CSM, că îl va propune pe Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei, după ce va fi emis decretul de eliberare din magistratură al acestuia, plenul CSM luând act de demisia lui din funcţia de procuror.

De asemenea, Ponta a spus că a vorbit cu preşedintele Traian Băsescu despre această nominalizare.

"Am vorbit cu preşedintele, azi de dimineaţă l-am sunat pe Traian Băsescu, pentru că el trebuie să admită cerea. Nu a avut niciun fel de obiecţie şi imediat ce se emite decretul de eliberare din funcţia de magistrat, se poate emite decretul (de numire a ministrului Justiţiei – n.r.) şi se depune jurământul", a declarat Ponta, la finalul şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii.

Victor Ponta a mai spus că s-a gândit la mai multe persoane pentru şefia Ministerului Justiţiei, însă a luat decizia de a-l nominaliza pe Robert Cazanciuc.

Astfel, Cazanciuc va renunţa la cariera de magistrat după 18 ani de carieră.

Ponta a spus că prin această propunere la MJ îşi doreşte echilibru şi evitarea controverselor.

Totodată, copreşedintele USL a precizat că a discutat şi cu partenerul de coaliţie, Crin Antonescu, despre această nominalizare.

"A fost o decizie politică, am luat-o vorbin cu Crin Antonescu", a precizat şeful PSD.












×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close