Antena 3 CNN Actualitate Robert Turcescu recunoaşte: Da, am fost lt -colonel sub acoperire

Robert Turcescu recunoaşte: Da, am fost lt -colonel sub acoperire

Robert Turcescu recunoaşte: Da, am fost lt -colonel sub acoperire
de S.T.    |    22 Sep 2014   •   19:03

Confesiune bizară a omului lui Traian Băsescu, realizatorul TV Robert Turcescu, care a recunoscut că ar fi ofiţer sub acoperire. Lucru de altfel demonstrat cu documente de Antena 3 încă din vara anului 2012. Turcescu a negat atunci că ar fi ştiut de avansarea sa în grad de colonel şi a chiar a cerut ministerului să-i fie retras gradul. Mai mult, a spus că nu a făcut armată.

În cursul zilei de ieri, pe blogul lui Robert Turcescu a apărut o postare în care jurnalistul recunoştea că ar fi fost fiţer acoperit al Ministerului Apărării Naţionale. Mesajul era însoţit de câteva capturi ale livretului său militar.



În mass-media au apărut opinii potrivit cărora site-ul acestuia ar fi fost spart de hackeri, iar postarea nu i-ar aparţine, însă pe pagina sa de Facebook a apărut o trimitere la articolul de pe blog. La scurt timp, site-ul turcescu.ro a fost închis, iar jurnalistul nu a mai răspuns la telefon.

Robert Turcescu şi-a făcut apariţia spre seară, la o emisiune de la postul B1 TV, unde a declarat că documentele sunt reale, la fel ca şi declaraţia că ar fi fost locotenent-colonel sub acoperire.

Timp de aproape 20 de minute, Robert Turcescu a încercat să-şi motiveze dezvăluirea, fără să spună ce anume a făcut ca ofiţer sub acoperire sau pentru care serviciu a lucrat. Jurnalistul a lăsat să se înţeleagă că momentul de cotitură l-a reprezentat declaraţia lui Traian Băsescu legată de candidatul la prezidenţiale care ar fi ofiţer acoperit al unui serviciu secret.

Turcescu a mai spus că va da toate detaliile despre activitatea sa în faţa unui complet de judecată.

POZIŢIA MAPN ÎN SCANDALUL TURCESCU:


În legătură cu informaţiile referitoare la Robert Turcescu, apărute în spaţiul public în ultimele zile, facem următoarele precizări: Ministerul Apărării Naţionale nu face niciun fel de comentariu pe marginea acestui subiect. M.Ap.N. aplică legile ţării şi consideră că dezbaterile care pot aduce atingere imaginii Armatei României nu sunt benefice. Dacă se vor constata nereguli, alte instituţii ale statului sunt abilitate să se pronunţe.

SURSA: COMUNICAT MAPN


×
Subiecte în articol: Robert Turcescu ofiţer acoperit colonel
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close