Antena 3 CNN Actualitate Românul încarcerat nevinovat în Franţa a ajuns în sfârşit acasă

Românul încarcerat nevinovat în Franţa a ajuns în sfârşit acasă

Românul încarcerat nevinovat în Franţa a ajuns în sfârşit acasă
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    11 Sep 2011   •   20:34

Românul arestat fără vină şi trimis într-o închisoare din Franţa a ajuns, în sfârşit, acasă şi nu fără peripeţii. Nemţii l-au arestat imediat cum a intrat în Germania. L-au eliberat după ce au văzut biletul de eliberare din penitenciarul francez. Bărbatul a făcut apoi autostopul până în Suceava. Este hotărât acum să dea în judecată statul român şi pe cel francez.

În urmă cu trei luni, trei poliţişti l-au luat pe sus pe român şi l-au trimis în Franţa. Aveau pe numele său un mandat internaţional de arestare pentru o tâlhărie comisă în Franţa, în 2003. Asta chiar dacă el nu văzuse Franţa nici măcar în vederi.

"Când s-au întâmplat aceste fapte, eu eram în ţară, în România. Eu n-am fost niciodată în ţara respectivă. Să mă credeţi că eu n-am fost. Numai nu plângeam, dar nu mă credea nimeni ", a declarat Marius Murariu, românul arestat fără nici o vină.

Procurorii francezi i-au râs în nas. Singura lui speranţă a fost testul ADN. Analizele de laborator l-au scos basma curată. Acestea au dovedit că ADN-ul recoltat de francezi de la locul tâlhăriei aparţinea altcuiva.

Libertatea s-a dovedit a fi amară însă. Colegii de celulă au pus mână de la mână şi i-au dat 111 euro, bani cu care a plătit un şofer să-l ducă acasă.

Bărbatul vrea, acum, să dea în judecată statul român şi pe cel francez. "Justiţia română trebuie să-şi facă datoriă. Justiţia română nu şi-a făcut datoria", spune Marius Murariu.

Între timp, autorităţile franceze au descoperit că vinovat de tâlhării este un bărbat din Africa de Nord. Acesta i-ar fi furat identitatea românului.

 


Mama românului care a stat nevinovat în închisoare a spus, duminică seara, la Antena 3, că statul român nu a făcut nimic ca să-i protejeze fiul.

"Am fost la Curtea de Apel Suceava, să le spun că fiul meu nu a făcut nimic şi că nu este vorba despre el. Dar nu m-a crezut nimeni. NImeni nu m-a luat în seamă", a declarat mama lui Marius Militaru, într-o intervenţie telefonică, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: roman inchisoare arestat România
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close