Antena 3 CNN Actualitate Roşia Montană, pe masa SRI şi SIE. Un senator PNL cere serviciilor secrete să verifice dacă s-a dat şpagă

Roşia Montană, pe masa SRI şi SIE. Un senator PNL cere serviciilor secrete să verifice dacă s-a dat şpagă

Roşia Montană, pe masa SRI şi SIE. Un senator PNL cere serviciilor secrete să verifice dacă s-a dat şpagă
Sursa foto: Foto: avoiceformen.com
de M.Z.    |    10 Sep 2013   •   09:46

Un senator PNL cere implicarea SRI şi SIE în cazul Roşia Montană.

Sebastian Grapă solicită Serviciului Român de Informaţii (SRI) şi Serviciului de Informaţii Externe (SIE) să verifice cine ar fi luat şpagă de la Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) şi Chevron, după acuzele apărute între premier şi preşedinte.


Politicianul vrea să se afle cine ar fi luat şpagă de la RMGC şi persoanele respective să demisioneze ori să fie demise.

Peste 1.000 de oameni au ieşit din nou în stradă în Bucureşti, luni seara, cu toate că USL a anunţat că Parlamentul va respinde proiectul. 

Compania Roşia Montană Gold Corporation deţine la Roşia Montană (judeţul Alba), prin concesionare în vederea exploatării, cel mai important zăcământ de aur din România, evaluat la aproximativ 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint.
 
Investiţia Roşia Montană, blocată de mai mulţi ani din cauza disputelor privind protecţia mediului, a fost inclusă în Planul naţional de investiţii şi locuri de muncă lansat, în urmă cu o lună, de Guvern şi prezentată ca proiect de "exploatare cu noi standarde de mediu" de unde statul estimează beneficii de 78% din ceea ce generează proiectul.
 
Compania Gabriel Resources deţine în prezent 80,69% din proiectul Roşia Montană, restul fiind în posesia statului prin compania Minvest. 
Ştire în curs de actualizare.


 

×
Subiecte în articol: Rosia Montana SRI spaga
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close