Antena 3 CNN Actualitate S-au ales cu dosar penal pentru că au protestat anti-Băsescu

S-au ales cu dosar penal pentru că au protestat anti-Băsescu

S-au ales cu dosar penal pentru că au protestat anti-Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Aug 2012   •   13:05

Cincizeci de persoane care au protestat la Universitate sunt cercetate pentru că au blocat cu intenţie un drumul public, iar şapte pentru ultraj şi distrugere, alte 50 fiind amendate pentru tulburarea liniştii locuitorilor "prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte", scrie Mediafax.
   
Jandarmeria Capitalei, care a asigurat, în 21 şi 22 august, măsurile de ordine publică la adunările publice din Piaţa Universităţii, arată, vineri, într-un comunicat de presă, că protestatarii "şi-au manifestat opiniile în mod paşnic".
   
În timpul protestelor, în jurul orei 21.00, un grup de persoane a forţat gardul de protecţie, iar manifestanţii au ajuns pe carosabil, fiind astfel blocată circulaţia pe bulevardul Nicolae Bălcescu, de la intersecţia cu bulevardul Carol I până la intersecţia cu strada Ion Câmpineanu.
   
Pe baza imaginilor video captate de jandarmi au fost identificate 106 persoane, dintre care 50 au fost sancţionate cu amenzi cuprinse între 200 şi 1.000 de lei "pentru tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă". 
   
Altor 49 de persoane le-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale, pentru blocare cu intenţie a drumului public, faptă prevăzută de Ordonanţa de urgenţă nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulaţia pe drumurile publice, a precizat Jandarmeria Capitalei.
   
Totodată, altor şapte persoane le sunt întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, fapte prevăzute de articolul 217, respectiv articolul 321 din Codul Penal.


Câteva sute de persoane au protestat în ultimele seri în Piaţa Universităţii împotriva reîntoarcerii preşedintelui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni şi a deciziei Curţii Constituţionale.


×
Subiecte în articol: dosar penal
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close