Antena 3 CNN Actualitate Sebastian Lăzăroiu a preluat mandatul de ministru al Muncii de la Emil Boc

Sebastian Lăzăroiu a preluat mandatul de ministru al Muncii de la Emil Boc

Sebastian Lăzăroiu a preluat mandatul de ministru al Muncii de la Emil Boc
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Iun 2011   •   10:48
UPDATE 19:20. Sebastian Lăzăroiu a preluat mandatul de ministru al Muncii de la Emil Boc.

UPDATE 18:50. Sebastian Lăzăroiu şi premierul Emil Boc au ajuns împreună la Ministerul Muncii. Noul ministru al Muncii va prelua mandatul de la premierul Emil Boc în scurt timp.

UPDATE 18:10. Sebastian Lăzăroiu a depus jurământul pentru preluarea funcţiei de ministru al Muncii. Ceremonia de predare-primire a mandatului între Emil Boc şi Sebastian Lăzăroiu va avea loc la ora 19: 00 la Ministerul Muncii.

 


După depunerea jurământului de către Lăzăroiu, preşedintele Băsescu a ţinut un discurs. Şeful statului a început alocuţiunea cu o mică glumă.

„Este prima dată când vorbesc doar eu. Cât timp am colaborat, când dumneavoastră aţi fost consilier, aţi vorbit şi dumneavoastră şi de multe ori am ţinut cont de părerea dumneavoastră“, a declarat Băsescu.

Şeful statului şi-a încheiat discursul în acelaşi stil spiritual: „Ceremonia pentru depunerea jurământului s-a încheiat. Şampanie nu avem pentru că e recesiune.“

 


UPDATE 17:05. Sebastian Lăzăroiu este noul ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Traian Băsescu a semnat în urmă cu puţin timp decretul de numire în funcţie a fostului consilier prezidenţial. Ceremonia de învestitură va avea loc la ora 18:00, la Palatul Cotroceni. Antena 3 va transmite în direct ceremonia.

UPDATE 16:35. Sebastian Lăzăroiu a fost nominalizat pentru preluarea funcţiei de ministru al Muncii. Premierul Emil Boc a trimis deja la Cotroceni propunerea de numire a lui Lăzăroiu.

Sebastian Lăzăroiu a fost nominalizat, vineri, ministru al Muncii, la o lună după ce a anunţat că doreşte să se dedice analizei politice şi la două săptămâni după ce susţinea că raţiunea ar trebui să îl îndemne pe premierul Emil Boc să lase locul unui tehnocrat la Guvern.

 


UPDATE 16:20. Potrivit unor surse, Ministerul Muncii va fi preluat de Ioan Nani. Nani a fost vicepreşedinte al AVAS şi este acum director la Antibiotice Iaşi.

Premierul Emil Boc a avut o întâlnire la palatul Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu. Cei doi au purtat discuţii pe tema noului ministru al Muncii. Şeful Guvernului poartă discuţii şi cu membrii de partid pentru a alege ministru pentru acest portofoliu, au declarat surse ale agenţiei Mediafax.

Ultimul nume vehiculat în PDL pentru funcţia de ministru al Muncii este cel al fostului consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu. Un alt nume veihiculat este cel al lui Marian Preda, preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru analiza riscurilor sociale şi demografice din România.

Pentru portofoliul Muncii au fost vehiculate şi următoarele nume: Sulfina Barbu, Claudia Boghicevici şi Raluca Turcan.

Se pare că a fost discutată în partid şi varianta unui tehnocrat la Ministerul Muncii.

Liderul României a mai avut anterior o discuţie cu premierul Emil Boc pe tema nominalizării la Muncă. Traian Băsescu a precizat miercuri că cel mai târziu vineri ministerul va avea titular.

Joi, premierul Emil Boc a declarat că lista cu propunerile pentru noul ministru al Muncii s-a scurtat şi că urmează să o discute cu colegii săi.
 

 

×
Subiecte în articol: Emil Boc consultari
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close