Antena 3 CNN Politică Şeful ANI se plânge de presiuni politice. Georgescu spune că Antonescu face presiuni asupra Agenţiei

Şeful ANI se plânge de presiuni politice. Georgescu spune că Antonescu face presiuni asupra Agenţiei

Şeful ANI se plânge de presiuni politice. Georgescu spune că Antonescu face presiuni asupra Agenţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    08 Feb 2013   •   12:00

Şeful Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) spune că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, face presiuni politice asupra lui. Horia Georgescu a scris pe un site de socializare că tot mai multe voci din PNL fac presiuni la deciziile de incompatibilitate pe care Agenţia Naţională de Integritate le ia în cazul parlamentarilor.

Crin Antonescu a declarat joi, că pe lângă Statutul parlamentarilor ar trebui ca şi legea privind funcţionarea ANI să fie "clarificată".

Într-un interviu pentru ziare.com, Horia Georgescu a mai spus că asupra Agenţiei Naţionale de Integritate au fost exercitate constant presiuni politice, fapte care se materializează fie prin declaraţiile unor oameni politici, fie, în trecut, prin tăierea bugetului.

Datele arată însă, că bugetul ANI a crescut constant în ultimii ani. De exemplu, în 2010 Agenţia a avut un buget de aproximativ 12 milioane de lei, iar anul trecut a ajuns la un buget de peste 20 de milioane de lei.

Preşedintele PNL a declarat că ANI ar trebui să aibă atribuţii în a se sesiza cu privire la o posibilă încălcare a legii, de a cerceta conflicte de interese sau situaţii de incompatibilitate, dar că regimul ANI nu trebuie să-l depăşească pe cel al Parchetului, deoarece Agenţia nu este instanţă judecătorească.


Buget ANI

- 2010 - 12,2 milioane lei
- 2011 - 13,7 milioane lei
- 2012 - 20 milioane lei

Citeşte şi Antonescu răspunde acuzaţiilor şefului ANI: Sunt absurde. Nu mai avem de Constituţie, dacă este Horia Georgescu






×
Subiecte în articol: Crin Antonescu Horia Georgescu ANI
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close