Antena 3 CNN Actualitate Şeful Poliţiei Dâmboviţa: Bărbatul ucis de urs atacase animalul cu o cange

Şeful Poliţiei Dâmboviţa: Bărbatul ucis de urs atacase animalul cu o cange

Şeful Poliţiei Dâmboviţa: Bărbatul ucis de urs atacase animalul cu o cange
Sursa foto: Foto: Mediafax
19 Sep 2012   •   17:10

Bărbatul ucis de urs, miercuri, într-o localitate din Dâmboviţa, atacase animalul cu o cange care a fost găsită la faţa locului alături de mai multe capcane pentru urşi, a declarat şeful Poliţiei Dâmboviţa, comisar-şef Danil Zepiş, citat de Mediafax.
   
"Este cert că bărbatul ucis atacase ursul cu o cange care a fost găsită la locul incidentului. De asemenea, de-a lungul grădinii bărbatului erau amplasate mai multe laţuri. Este clar că a fost o luptă între victimă şi animal, care era prins într-un laţ şi s-a zbătut până când l-a rupt", a declarat şeful Poliţiei Dâmboviţa.
   
El a precizat că la faţa locului sunt aşteptaţi câinii care, alături de vânători, poliţişti şi jandarmi, vor participa la căutarea ursului.
   
Potrivit sursei citate, ursul care l-a ucis pe bărbat este extrem de periculos întrucât este rănit.
   
Un bărbat a fost ucis de un urs, miercuri dimineaţă, în localitatea dâmboviţeană Moroieni, la câteva zile după ce o persoană a murit, iar alte două au fost rănite după ce au fost atacate de un urs, în două localităţi învecinate.
   
Victima este un bărbat în vârstă de 64 de ani, incidentul având loc în jurul orei 8.00, într-o zonă izolată, cu acces dificil, aflată în apropierea pădurii.
   
Prefectul de Dâmboviţa, Dragoş Rusu, spune că în acest caz este vorba despre braconaj, după ce animalul rămăsese prins într-un laţ şi era rănit.
   
Prefectul a precizat că incidentul a avut loc la o distanţă de 6-7 kilometri de localitatea Moroieni, pe dealurile din zonă.
   
"Mai mult ca sigur în acest caz este vorba despre braconaj. Ursul fusese prins într-un laţ, era rănit. Clar este vorba despre braconaj. Nu ştim ce căuta acolo bărbatul care a fost atacat - dacă trecea întâmplător sau dacă el este cel care pusese capcana. Între cadavrul bărbatului şi laţ este o distanţă de 6-7 metri. Un cetăţean care a trecut prin zonă cu o căruţă a auzit ţipete, a văzut incidentul, dar i-a fost frică să intervină, neavând armă, şi a sunat la 112", a spus prefectul.
   
El a precizat că laţul era prins între trei copaci, iar cel mai probabil animalul s-a zbătut timp de câteva ore pentru a scăpa, animalul rupând laţul după ce a smuls din rădăcini arborii.
   
Potrivit prefectului, bărbatul care se afla acolo a fost sfâşiat de animal, care apoi a fugit în pădure.
       
Ministrul Mediului, Rovana Plumb, spunea că este inadmisibil că asociaţia care administrează fondul de vânătoare din Dâmboviţa nu a mobilizat toate efectivele în urma incidentului de sâmbătă, spunând că aceasta avea obligaţia să asigure protecţia oamenilor şi că ar putea rămâne fără aviz.
   
Rovana Plumb a făcut aceste declaraţii miercuri, la Moroieni, unde a ajuns în urma incidentului produs în cursul dimineţii.
   

×
Subiecte în articol: urs Dambovita
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close