Antena 3 CNN Actualitate Sile Cămătaru a rămas fără lei. Animalele sălbatice au ajuns la Zoo Bucov

Sile Cămătaru a rămas fără lei. Animalele sălbatice au ajuns la Zoo Bucov

Sile Cămătaru a rămas fără lei. Animalele sălbatice au ajuns la Zoo Bucov
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    S.T.    |    27 Feb 2013   •   15:25
Update 15.10-Cei patru lei ai Cămătarilor au ajuns la Grădina Zoologică din Bucov.

Update 13.45
- Cei patru lei şi doi urşi ai interlopului Nuţu Cămătaru au fost tranchilizaţi, animalelor li s-au recoltat probe pentru efectuarea analizelor medicale, iar acum sunt transportate cu mai multe cămioane la Grădina zoologică din Bucov.

La Grădina zoologică din Bucov au fost deja pregătite ţarcurile pentru animalele sălbatice confiscate de la Nuţu Cămătaru. Urşii vor rămâne aici, însă cei patru lei ar putea fi duşi ulterior într-o rezervaţie din Africa.

Două cuşti spaţioase au fost curăţate şi amenajate special pentru animalele interlopului, care vor sta separat de ceilalţi cinci lei pe care îi deţine grădina zoologică.

Nuţu Cămătaru va rămâne însă cu cei 30 de cai de rasă. Pentru ei are acte în regulă, pentru că animalele participă la concursuri în ţară şi în străinătate. Uneori, Cămătaru organiza întreceri hipice chiar la el în curte.


Antena 3 a obţinut, în exclusivitate, imagini de la ferma lui Nuţu Cămătaru. Imaginile au fost filmate în timpul percheziţiilor de vineri, de către organele de anchetă. În menajeria lui Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, au fost găsiţi câţiva lei, dar şi urşi sau cerbi.

Nuţu Cămătaru, arestat pentru 29 de zile, rămâne fără animalele din propria grădină zoologică, după ce acestea au fost confiscate de inspectorii de la Garda de Mediu.

Reţinerea liderilor şi membrilor grupărilor Sportivilor şi Cămătarilor a survenit celor 115 percheziţii şi zeci de audieri de persoane, care au avut loc vineri şi în urma cărora s-au ridicat sume importante de bani, bijuterii, maşini de lux, droguri.

Oamenii legii au găsit la locuinţa lui Nuţu Cămătari şi animale sălbatice tranşate, precum lei, urşi şi cerbi
.

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale. Astfel, în perioada 2008 - 2012, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, "în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti", situaţii ce au avut drept consecinţă punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării, dar şi a altor persoane.

De asemenea, membrii celor două clanuri au săvârşit infracţiuni de violenţă, "generatoare de beneficii financiare substanţiale", în urma recuperării unor împrumuturi de bani daţi cu camătă. Alte persoane sunt cercetate în stare de libertate în acest dosar.

Citeşte şi Cum conducea Sile Cămătaru afacerile din închisoare. Vezi "agenda" interlopului şi interceptările din dosar

Sile Cămătaru şi-a continuat "afacerile" chiar şi din spatele gratiilor. Cum ameninţa interlopul victima unui accident provocat de fiica sa








×
Subiecte în articol: Sile Camataru
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close