x close

Fii alături de noi!

ŞOCANT: 1000 de turişti ar putea fi infectaţi cu HIV după ce au întreţinut relaţii sexuale cu o prostituată pe litoral

de L.D.   •   12 Aug 2012   •   20:32 Comenteaza
ŞOCANT: 1000 de turişti ar putea fi infectaţi cu HIV după ce au întreţinut relaţii sexuale cu o prostituată pe litoral 525
Foto: Mediafax
O mie de turişti în pericol să se fi infectat cu HIV - e un motiv cât se poate de serios pentru măsuri extreme la malul mării. Pentru moment, însă, Autorităţile de Sănătate Publică sunt legate la mâini. Nu-i pot găsi pe clienţi atâta vreme cât numele prostituatei infectate e ţinut ascuns. Iar orice contact sexual neprotejat al acestora ar putea însemna o nouă îmbolnăvire.

Între 8 şi 10 clienţi pe zi ar fi trecut prin patul prostituatei de 13 ani infectată cu HIV. În fiecare zi, timp de 3 luni. Dacă tragem linie şi adunăm, ajungem la un număr şocant - o mie de oameni. TOŢI ar fi putut contracta virusul! Nici unul nu ştie, acum, dacă este în pericol. Identitatea fetei infectate e protejată de lege. A suferit o traumă şi e departe de vârsta majoratului.

"Vom cere procurorilor să facă publică identitatea fetei. Cine a avut relaţii cu ea să poată să se recunoască şi să meargă la medic. Oricare dintre partenerii ei ar fi putut contata virusul şi să-l transmita mai departe la rândul său" a declarat doctor Constantin DIna, Directorul DSP Constanţa")

"Prima etapă prin care vor trece va fi negarea. Cea mai mare parte dintre ei vor spune mie nu mi se poate întâmpla aşa ceva. Este posibil să urmeze şi un moment în care vor dori cumva să plătească cumva cu aceeaşi monedă" a declarat Adriana Petrescu, psiholog.

Şi atunci alte persoane nevinovate ar putea ajunge să plătească  o viaţă întreagă pentru o clipă de plăcere. 


Proxeneţii au aflat că fata de 13 este bolnavă în primăvara acestui an. Asta nu i-a împiedicat să continue să o trimită la clienţi. În total, 8 tinere fuseseră transformate în marfă.

Fetele erau ţinute într-un apartament de către proxeneţi şi nu erau scoase decât atunci când un client le cerea serviciile. Cele mai multe mergeau în staţiunea Mamaia! Vecinii unuia dintre suspecţi au rămas muţi de uimire când au auzit povestea.

"Era un vecin ok. Respecat pe toată lumea. Dădea bună ziua. Erau liniştiţi! Adică nu aveau probleme!", spune un vecin.

În urmă cu nici trei luni, un caz asemănător a cutremurat Grecia. 24 de prostituate, printre care şi două românce, erau infectate cu HIV. Autorităţile elene au făcut atunci publice identităţile prostituatelor pentru ca orice client să-şi poate face analizele. 9 dintre ei au fost depistaţi seropozitivi, dar semnele bolii pot apărea şi după 6 luni.
EUR EUR 4.4191 Up 4.4191
USD USD 3.9889 Up 3.9889
CHF CHF 4.1739 Up 4.1739
GBP GBP 6.1896 Up 6.1896
XAU XAU 140.9992 Up 140.9992
JPY JPY 3.2331 Up 3.2331
Meteo

Meteo 29/07/2015

Horoscop

Studenții IMA au șansa să-și trăiască visul

Curs Valutar

Daily Income: Elena Cristian,...

poza

Show

Tatăl lui Michael Jackson a fost la un pas de moarte

Tatăl lui Michael Jackson a fost la un pas de moarte. Joe Jackson a suferit un accident vascular cerebral şi a fost spitalizat la Sao Paulo, în Brazilia, unde sărbătorea împlinirea a 87 de ani. Conform...

29 Iul 2015  •  19:32

sati