Antena 3 CNN Actualitate Sorin Dimitriu a fost pus în libertate. Şeful CCI este acuzat de şantaj

Sorin Dimitriu a fost pus în libertate. Şeful CCI este acuzat de şantaj

Sorin Dimitriu a fost pus în libertate.  Şeful CCI este acuzat de şantaj
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    03 Apr 2012   •   16:19
UPDATE 21.00: Procurorii Tribunalului Bucureşti au hotărât punerea în libertate a şefului CCI.  Sorin Dimitriu va fi cercetat în libertate.
______________________________________________________

Vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Sorin-Petre Dimitriu, care este şi preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) a Municipiului Bucureşti, a fost reţinut marţi de procurorii DNA pentru mai multe infracţiuni.

El urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, informează Agerpres.

Potrivit DNA, Dimitriu este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, opt infracţiuni de şantaj în formă continuată, trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Alături de el, au mai fost reţinute alte două persoane din conducerea CCI - Gabriel-Dan Mihuţ, director general al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti şi Gabriela Dumitriu, consilier al preşedintelui CCI Bucureşti.

Procurorii spun că, în perioada iunie 2010 - martie 2012, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, Dimitriu, împreună  cu alte persoane cu funcţii de conducere în cadrul aceleiaşi instituţii, între care Mihuţ şi Dumitriu, au constrâns opt angajaţi ai instituţiei, să dea lunar o sumă de bani cuprinsă între 30% - 70% din valoarea drepturilor salariale cuvenite, precum şi să semneze, lună de lună, un înscris intitulat "contract de sponsorizare" cu instituţia, având ca obiect aceste sume de bani.

În caz contrat, angajaţii erau prin ameninţaţi cu încetarea contractului de muncă.

"Până în prezent s-a stabilit că sumele reţinute nejustificat totalizează peste 300.000 lei. În cazul a trei dintre salariaţii care au solicitat plata integrală a drepturilor băneşti cuvenite, conducerea CCIB a procedat la desfacerea contractelor de muncă, fără a invoca un motiv plauzibil", susţin procurorii anticorupţie.




×
Subiecte în articol: retinut santaj abuz in serviciu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close