Antena 3 CNN Actualitate Spitalul Marie Curie din Capitală rămâne fără medici (VIDEO)

Spitalul Marie Curie din Capitală rămâne fără medici (VIDEO)

Spitalul Marie Curie din Capitală rămâne fără medici (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Videonews
12 Oct 2010   •   23:31

Exodul medicilor şi a asistentelor a devenit o ştire banală. Efectele nu sunt însă deloc banale: secţia de cardiologie a unuia dintre cele mai importante spitale de urgenta din Romania, Spitalul Marie Curie din Bucureşti, e la un pas să se închidă. Şi nu e singura problemă. Un medic al spitalului atrage atenţia că sterilizarea nu se face în condiţii de 2010. 

"Dacă nici în al 13-lea ceas nu se vor lua măsuri, spitalele vor deveni religve ale unor construcţii care au servit cândva pentru asigurarea serviciilor medicale."a declarat doctorul Gheorghe Burnei.  Sunt vorbele unuia dintre cei mai cunoscuţi medici români, specialist în ortopedie pediatrică, care acum se gândeşte să plece din ţară.

"Daca voi fi forţat de împrejurări, dacă sunt condamnat alături de ceilalţi colegi să desfăşor o activitate care să coboare cu o rapiditate fulgerătoare în urmă cu 20 de ani, atunci n-avem incotro."

Cea mai mare temere a medicului şi cel mai mare pericol pentru pacienţi o reprezintă sterilizarea instrumentarului medical. "Un centru de sterilizare care are o aparatură ce trebuia înlocuită în urmă cu 16 ani e un centru în care există un potenţial de distrugere şi de infecţie foarte mare" a adăugat

"Dotările vechi şi proaste nu sunt însă cea mai mare problemă a spitalului, ci lipsa de personal calificat. "

La cardiologie pediatrică situaţia este disperată. Pacienţii de aici au fost fie repartizaţi pe alte secţii, fie trimişi în alte spitale. O soluţie temporară.

Situaţia de la Marie Curie e cunoscută de şefii din Sănătate. Au primit memorii peste memorii, la care nu au răspuns.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marie Curie medici
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close