Antena 3 CNN Actualitate Starea siamezelor de la Piteşti este gravă. Copiii sunt lipiţi în zona ficatului, dar au inimi separate

Starea siamezelor de la Piteşti este gravă. Copiii sunt lipiţi în zona ficatului, dar au inimi separate

Starea siamezelor de la Piteşti este gravă. Copiii sunt lipiţi în zona ficatului, dar au inimi separate
Sursa foto: Foto: istorya.net
de M.Z.    |    28 Dec 2011   •   10:33

Siamezele născute la Piteşti sunt în stare stabilă, dar gravă şi respiră cu ajutorul aparatelor. Gemenele unite în zona toraco-abdominală, pe o suprafaţă de aproximativ 20 de centimetri, sunt lipite în zona ficatului, dar au inimi separate.

Copiii se află în continuare la secţia de terapie intensivă, medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală încercând acum să găsească o soluţie pentru a le salva viaţa.

Deocamdată, doctorii nu se gândesc la o operaţie de separare, deoarece acest lucru va fi posibil abia după vârsta de şapte luni.

Nimeni din familie nu a venit până acum la spital ca să se intereseze de starea fetiţelor. Mama siamezelor, o tânără de 21 de ani, era la prima sarcină. Tânăra făcuse mai multe ecografii pe parcursul sarcinii, dar nimeni nu a ştiut ca gemenele sunt siameze.

Cele două fetiţe siameze, unite în zona toracelui şi a abdomenului, care cântăresc împreună 2,800 kilograme s-au născut luni, la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, fiind transportate de urgenţă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu" declara, marţi, că starea siamezelor este gravă, sunt internate la Secţia de Terapie Intensivă şi respiră cu ajutorul aparatelor.

 





×
Subiecte în articol: gemene operatie
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close