Antena 3 CNN Actualitate Studiu: Jumătate dintre români cred că vor sărăci din cauza crizei severe, în 2011

Studiu: Jumătate dintre români cred că vor sărăci din cauza crizei severe, în 2011

Studiu: Jumătate dintre români cred că vor sărăci din cauza crizei severe, în 2011
Sursa foto: Foto: matadorchange.com
30 Oct 2010   •   10:09

Încrederea românilor într-o viaţă mai bună este din ce în ce mai mică. Potrivit unui studiu realizat de GFK România, 69% dintre români trăiesc mai rău decât în 2009, iar jumătate dintre ei cred că vor sărăci anul viitor.

Trei sferturi dintre români consideră că această criză este mai severă decât se aşteptau. În luna mai 2008, atunci când au apărut primele semne ale crizei mondiale, 65% dintre români credeau că televiziunile exagerează.

69% dintre respondenţi cred că situaţia financiară a familiei lor este mai rea decât în urmă cu un an. Dintre aceştia, 40% consideră că situaţia este cu mult mai înrăutăţită. 51% estimează că va fi dificilă şi în următorul an.

În ceea ce priveşte situaţia economică generală a ţării, aproape 90% o văd mai rea decât în 2009. 65% cred că va fi mai rea în 2011.

În legătură cu inflaţia, 79% remarcă o creştere a preţurilor în ultimul an, în vreme ce 70% dintre români se aşteaptă la o creştere de preţuri şi în următorul an.

83% prevăd o creştere a şomajului în următoarea perioadă, iar 85% cred că este puţin probabil să reuşească să economisească în 2011. Două treimi spun că nu vor achiziţiona bunuri de folosinţă îndelungată anul viitor.

Informaţiile provin din Barometrul de Încredere a Consumatorului, studiu cofinanţat de Comisia Europeană şi realizat lunar de GFK România. Datele sunt reprezentative pentru populaţia României în vârstă de 15 ani şi peste, eşantionul fiind de 1000 de persoane intervievate în fiecare lună.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close