Antena 3 CNN Actualitate Studiu: Populaţia Terrei va intra într-o criză alimentară în 40 de ani

Studiu: Populaţia Terrei va intra într-o criză alimentară în 40 de ani

Studiu: Populaţia Terrei va intra într-o criză alimentară în 40 de ani
Sursa foto: Foto: irefutabil.net
21 Feb 2011   •   22:43

Pământul are prea multe... guri de hrănit, iar în curând lucrurile vor scăpa de sub control, avertizează chiar Banca Mondială. Specialiştii spun ca peste 40 de ani vom fi cu două miliarde mai mulţi decât acum, iar producţia de hrană actuală nu va face faţă. Între timp preţurile la alimente ating un nivel record.

Dacă până acum criza financiară ne-a lăsat fără bani, în viitor ne paşte o criză alimentară. Chiar dacă vor fi bani, nu vom avem pe ce să-i dăm. Cercetătorii americani spun că în 2011 populaţia planetei va atinge pragul de 7 miliarde de oameni, iar în 2050 - 9 miliarde.

O asemenea creştere ar putea duce la epuizarea resurselor de hrană: în următorii 40 de ani, omenirea trebuie să producă cât în ultimele opt mii de ani. Primele efecte au apărut deja: indicele preturilor alimen­tare a ajuns la valori-record, ceea ce inseamna scumpiri masive, in special la pro­dusele alimentare.

În România, jucătorii din piaţa morăritului şi panificaţiei dau ca sigură scumpirea pâinii de luna viitoare cu aproximativ 30%. Alte voci din in­dustria alimentară susţin că preţul la alimentele de baza ar putea sa se majo­reze, în medie, cu 20%. În curând vom ajunge să plătim chiar şi un euro pentru un kilogram de cartofi!

Sunt şi veşti bune! Aceeaşi cercetători afirmă că, tot până în 2050, veniturile se vor majora semnificativ, mail ales în ţările în curs de dezvoltare, unde oamenii ar putea câştiga şi de 5 ori mai mult.

 


×
Subiecte în articol: criza alimente foame populatie banca mondiala
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close