Antena 3 CNN Actualitate Tatăl copiilor morţi în incendiul din Bacău ar fi cerut instituţionalizarea acestora, în decembrie

Tatăl copiilor morţi în incendiul din Bacău ar fi cerut instituţionalizarea acestora, în decembrie

Tatăl copiilor morţi în incendiul din Bacău ar fi cerut instituţionalizarea acestora, în decembrie
Sursa foto: Foto: thechillitribe.blogspot.com
de S.T.    |    09 Ian 2013   •   22:37

Cazul copiilor decedaţi în incendiul din judeţul Bacău a fost sesizat în noiembrie, printr-un apel anonim, la Telefonul Copilului, iar tatăl ar fi cerut, în decembrie, instituţionalizarea minorilor, a declarat, pentru Mediafax, directorul executiv al Asociaţiei Telefonul Copilului, Cătălina Florea.
   
"Din informaţiile pe care asociaţia le deţine, cazul se află atât în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău, cât şi în atenţia Primăriei Măgura, încă din luna noiembrie a anului trecut. De asemenea, tatăl însuşi a solicitat instituţionalizarea copiilor în luna decembrie a anului trecut, însă Primăria Comunei Măgura nu a considerat că această măsură se impune în urma anchetei sociale", a declarat Cătălina Florea.
   
Directorul executiv de la Asociaţia Telefonul Copilului a precizat că situaţia celor patru copii a fost semnalată la Telefonul Copilului, în noiembrie 2012, de către o persoană care a dorit să rămână anonimă, iar în urma acestui apel asociaţia a sesizat Direcţia Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău.
   
Contactat de Mediafax, directorul general de la DGASPC Bacău, Sorin Braşoveanu, a confirmat că acest caz era, din noiembrie 2012, în atenţia instituţiei pe care o conduce.
   
Braşoveanu a precizat că, în momentul în care s-a primit sesizarea de la Telefonul Copilului, s-a dispus efectuarea unei anchete sociale. "Am trimis şi echipă de la Bacău şi, când au ajuns acolo, copiii erau la masă cu tatăl lor. Condiţiile erau modeste, dar în casă era cald, ei erau îngrijiţi şi se vedea ataşamentul cu tatăl", a precizat Sorin Braşoveanu.
   
Întrebat dacă bărbatul a cerut, în decembrie 2012, instituţionalizarea celor patru copii, directoul DGASPC Bacău a precizat că nu ştie să se fi întâmplat acest lucru.
   
Primarul comunei Măgura din judeţul Bacău, Constantin Trăistaru, a declarat că primăria a făcut o anchetă socială la locuinţa celor patru copii morţi în incendiu, verificările fiind declanşate după ce mama micuţilor a plecat la muncă în străinătate în urmă cu jumătate de an, afirmă primarul localităţii.
   
Edilul a precizat că tatăl copiilor îşi asumase răspunderea creşterii copiilor.
   
"Ancheta a fost făcută în vara anului trecut de către asistentul social al primăriei, la scurt timp după ce mama copiilor a plecat în străinătate. Poate ar fi trebuit să scoatem minorii din familie, dar este foarte greu cu legislaţia asta în domeniul protecţiei copilului. Tatăl şi-a asumat răspunderea creşterii propriilor copii, aşa că au rămas cu el", a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, primarul comunei Măgura, Constantin Trăistaru.
   
Potrivit acestuia, tatăl copiilor nu era angajat, însă mai lucra cu ziua.
   
Cei patru copii au murit miercuri după-amiază într-un incendiu izbucnit în locuinţa lor din satul Dealul Morii, comuna Măgura, unde au fost lăsaţi singuri de către tatăl lor, care plecase la cumpărături în sat.

Pompierii i-au găsit pe cei patru copii carbonizaţi, pe patul din cameră, unde, cel mai probabil, s-au urcat speriaţi de flăcările care începuseră să cuprindă încăperea.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close