Antena 3 CNN Actualitate Tigrul scăpat de la zoo a fost ucis, după ce a atacat echipele care încercau să-l prindă

Tigrul scăpat de la zoo a fost ucis, după ce a atacat echipele care încercau să-l prindă

Tigrul scăpat de la zoo a fost ucis, după ce a atacat echipele care încercau să-l prindă
Sursa foto: Foto: www.flickr.com
13 Dec 2011   •   10:15

Un tigru a scăpat de la grădina zoologică din Sibiu. Îngrijitorul a uitat uşa cuştii deschisă, iar animalul a fugit. Acesta a fost împuşcat în cele din urmă, autorităţile motivând că animalul devenise "extrem de periculos.

Liviu Todescu, medic veterinar la Grădina Zoologică Sibiu, a afirmat că, în primă fază, tigrul a fost împuşcat cu arma cu tranchilizant, moment în care a devenit extrem de agresiv, încercând să îl atace, iar un vânător l-a împuşcat în momentul în care se afla la aproximativ cinci metri distanţă de el.

Update 12.30 - Tigrul a atacat echipele care încercau să-l prindă. Se pare că animalul a fost împuşcat mortal. Informaţia a fost confirmată oficial.

Update 12.20 - Tigrul a scăpat din cauza neglijenţei îngrijitorului. Acestuia nu i s-a făcut rău, aşa cum se anunţase iniţial.

Update 12.00 - Echipa care caută animalul este formată din aproximativ zece persoane, care sunt angajaţi ai Grădinii Zoologice şi vânători profesionişti.

O problemă cu care se confruntă şi pe care încearcă să o rezolve este lipsa puştilor cu tranchilizant. Există o singură puşcă cu tranchilizant  în municipiul Sibiu şi este aşteptată încă una de la Cisnădie.

 

 
Update 11.45: Tigrul care a scăpat de la Grădina Zoologică din Sibiu a reuşit să fugă şi de sub supravegherea echipelor de căutare, informează Mediafax. Tigrul a ajuns într-un cartier de locuinţe din municipiu.

Tigrul se află în zona străzii Calea Poplăcii din municipiu, în apropierea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Întreaga zonă a fost evacuată şi asigurată de Poliţia Locală Sibiu.
 


Update 11.00 - Tigrul a fost localizat în Pădurea Dumbrava. Autorităţile încearcă în continuare să-l prindă şi să-l tranchilizeze pe animal.

Reprezentanţii Asociaţiei Vânătorilor din Sibiu au fost deja contactaţi şi l-au căutat pe tigru mai bine de o oră. În apropiere grădinii zoologice este şi o pădure, ceea ce a făcut misiunea autorităţilor şi mai grea.

Mai multe echipaje SMURD sunt pregătite de intervenţie în cazul producerii vreunui incident.

Grădina Zoologică din Sibiu, administrată de Primăria Sibiu, este situată la ieşirea din oraş către Păltiniş.În apropiere se află un hotel, mai multe restaurante şi Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului.
 


Locuitorii de lângă Grădina Zoologică, avertizaţi să evite zona

Poliţiştii din municipiul Sibiu avertizează populaţia, prin megafoane, mai ales în cartierul Valea Aurie, aflat în imediata apropiere, să evite zona Grădinii Zoologice şi a Muzeului Naţional Astra din Pădurea Dumbrava, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Anca Bloancă.

Toate intrările la Zoo sunt păzite de poliţişti pentru a împiedica accesul oamenilor. Poliţiştii au evacuat Grădina Zoologică şi păzesc toate intrările în incinta acesteia pentru a împiedica accesul populaţiei.







×
Subiecte în articol: tigru Sibiu gradina zoologica
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close