Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu, despre situaţia din Ucraina: Nu suntem în faţa unei invazii

Traian Băsescu, despre situaţia din Ucraina: Nu suntem în faţa unei invazii

Traian Băsescu, despre situaţia din Ucraina: Nu suntem în faţa unei invazii
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.C.    |    28 Aug 2014   •   19:45

Traian Băsescu a susţinut astăzi o conferinţă de presă, în care a abordat problema din Ucraina, acolo unde au pătruns militari ai Federaţiei Ruse.

Iată principalele declaraţii ale Preşedintelui:

- "Aş vrea să clarific faptul că România nu apreciazăf ca fiind o invazie produsă împotriva Ucrainei. Nu suntem în faţa unei invazii. Este o escaladare semnificativă a sprijinului pe care Federaţia Rusă îl acordă separatiştilor".

- "În analiza pe care am făcut-o astăzi, la care au participat cele mai autorizate persoane, în baza informaţiilor pe care le-am avut între orele 17.00 şi 18.00 putem aprecia ca urmare a escaladării introducerii de tehnică militară şi specialişti se produce o debalansare de forţe în favoarea separatiştilor, ce va duce la o stopare a ofensivei armatei ucrainene".

- "Evaluarea noastră este că în momentul de faţă Ucraina se află în dificultate pe frontul de luptă în zona Lugansk - Doneţk şi că mijloace tehnice sunt necesare".

- "Obiectivul preşedintelui Putin este realizarea unei Transnistrii de dimensiuni mult mai mari. Rămânem alături de Ucraina, suntem un susţinător al Ucrainei şi vom sprijini legal această ţară".

- "Ne este cunoscută şi situaţia de la Novoazovsk şi situaţia din Mariopol, sunt elemente care pot fi arătate ca fiind zone în care s-ar găsi militari ai Federaţiei Ruse, dar asta nu înseamnă o mare unitate, sunt militari infiltraţi" a spus Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close