Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu: Lukoil să se ducă la Moscova, dacă vrea regulile de acolo

Traian Băsescu: Lukoil să se ducă la Moscova, dacă vrea regulile de acolo

Traian Băsescu: Lukoil să se ducă la Moscova, dacă vrea regulile de acolo
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Oct 2014   •   16:16

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, joi, că atitudinea părţii române faţă de Lukoil trebuie să fie "pe înţelesul ruşilor". Şeful statului a avertizat că această companie trebuie să se hotărască: ori respectă legile statului român şi rămâne aici, ori, "dacă vrea legile de la Moscova, se duce acolo".

"Comportamentul nostru trebuie să fie pe înţelesul ruşilor. Va trebui să ne comportăm la fel. Ruşii nu pot spune: "Închid rafinăria că aşa vreau eu". Lukoil trebuie să se gândească să dispară de tot de pe piaţa românească dacă asta e abordarea. Ei au şi un întreg lanţ de distribuţie", a declarat Băsescu.

Preşedintele a mai spus că România este stat de drept şi că legea se aplică tuturor în mod egal. Băsescu a adăugat că exercitarea de presiuni îi pare "o abordare de tip putinian", adăugând că "aşa ceva face Putin în ţară la el, nu într-o ţară a UE".

"Lukoil să se hotărască: dacă vrea să rămână, respectă legile statului român. Dacă vrea legile de la Moscova, se duce acolo", a mai spus Băsescu.

Citiţi şi:


Băsescu: Îmi menţin integral declaraţia privind dosarul Microsoft

Băsescu: Am semnat revocarea lui Kelemen Hunor. Am aşteptat trei luni, s-a întrecut măsura





×
Subiecte în articol: Lukoil
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close