Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu nu serveşte Unirea! Unde a petrecut şeful statului Marea Zi

Traian Băsescu nu serveşte Unirea! Unde a petrecut şeful statului Marea Zi

Traian Băsescu nu serveşte Unirea! Unde a petrecut şeful statului Marea Zi
24 Ian 2013   •   17:00

Răzvan Dumitrescu şi Crin Antonescu au comentat împreună gestul lui Traian Băsescu de astăzi, şi anume faptul că a ales să petreacă Ziua Unirii departe de români. Şeful statului a fost invitat la manifestările de la Focşani, însă a ales să nu se prezinte. Este cel de-al doilea an consecutiv, în care preşedintele lipseşte de la ceremonii. Când cu ochii în pământ, când cu un zâmbet în colţul buzelor, Traian Băsescu nu a părut deranjat de huiduielile cu care a fost întâmpinat la ceremoniile de la Iaşi, din 2011.


Frăţia cu românii, însă, a dispărut în următorii doi ani, în care Băsescu a preferat să le transmită doar un mesaj cu prilejul Unirii. Şi pe scena politică "dezbină şi condu" a părut dictonul după care s-a ghidat. De la Petre Roman, până la Victor Ponta, niciun adversar politic nu a fost ocolit de atacurile lui Băsescu. După 10 ani de la câştigarea partidului în faţa lui Petre Roman, Băsescu n-a ratat să-şi atace vechiul partener chiar în sala în care a preluat Partidul Democrat.

Conflictul deschis cu premierul Călin Popescu Tăriceanu a depăşit sfera instituţională. Iar pentru Băsescu niciodată nu e prea târziu pentru a lansa un nou atac.

În 2008, Traian Băsescu declara că, în 2004, a recurs la soluţia imorală a cooptării Partidului Conservator în Guvern.

Traian Băsescu nu a fost solidar nici cu oamenii nemulţumiţi. Ba mai mult, chiar a renunţat la serviciile Poliţiei Române când poliţiştii şi-au strigat nemulţumirile la poarta Palatului Cotroceni.

×
Subiecte în articol: ceremonii Ziua Unirii
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close