Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu: Sunt optimist cu privire la 2012 şi la reuşita de a ne menţine o creştere economică la un nivel acceptabil

Traian Băsescu: Sunt optimist cu privire la 2012 şi la reuşita de a ne menţine o creştere economică la un nivel acceptabil

Traian Băsescu: Sunt optimist cu privire la 2012 şi la reuşita de a ne menţine o creştere economică la un nivel acceptabil
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    03 Noi 2011   •   18:07

Preşedintele României a susţinut o declaraţie de presă, la finalul întâlnirii cu delegaţia FMI.

În perioada 25 octombrie - 7 noiembrie, o misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale se află în România pentru a treia evaluare a acordului stand-by.

 


În urma întlnirii cu delegaţia FMI, Traian Băsescu a declarat că s-a convenit ca bugetul României să fie construit pe un deficit de 1,9 % din PIB.

Un deficit de 1,9 % este unul prudent. În ceea ce priveşte realizarea deficitului, problema este finanţarea acestui deficit. Putem să extindem deficitul până la 2,5 % dacă situaţia o va cere, a declarat preşedintele României.

"România are resurse interne de creştere şi acestea sunt în mod deosebit în zona de energie (...), sectorul de transporturi şi, nu în ultimul rând, o optimizare a sistemului de sănătate, care trebuie să continue procesul de reformă" a adăugat şeful statului.

Traian Băsescu a dat asigurări că nu se vor reduce cheltuielile cu pensiile şi salariile în 2012, acest aspect nefiind discutat la întâlnirea cu delegaţia FMI.
 

Este exclus ca România să intre în derapaj

"Este exclus ca România să intre într-un derapaj. Avem toate centurile de siguranţă puse. Sigur ne afectează contextul economic din regiune, dar România iese în siguranţă dacă se menţine în acordul cu Fondul, Uniunea Europeană şi Banca Mondiala şi dacă Guvernul respectă programul" a declarat preşedintele României.

Traian Băsescu a declarat că este optimist în ceea ce priveşte anul 2012 şi posibilitatea de creştere economică a României, atât timp cât ne vom menţine bugetul de investiţii.

"Ca şi anul acesta, când investiţiile au fost un motor de creştere, şi anul viitor acest motor va fi menţinut la un nivel puţin mai ridicat" a explicat preşedintele.
 




×
Subiecte în articol: intalnire declaratie de presa
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close