Antena 3 CNN Actualitate Transplantul lui Arşinel, în atenţia Parchetului. Spitalul, acuzat că l-a favorizat pe actor. Zota: plângerea penală, o aberaţie

Transplantul lui Arşinel, în atenţia Parchetului. Spitalul, acuzat că l-a favorizat pe actor. Zota: plângerea penală, o aberaţie

Transplantul lui Arşinel, în atenţia Parchetului. Spitalul, acuzat că l-a favorizat pe actor. Zota: plângerea penală, o aberaţie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    27 Sep 2013   •   10:08
Cazul transplantului de rinichi al actorului Alexandru Arşinel intră în atenţia Parchetului. Emanuel Ungureanu, preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta", a depus plângere penală împotriva Institutului de Urologie din Cluj Napoca.


Update 10.30 - Victor Zota, coordonatorul Agenţiei Naţionale de Transplant, a spus că această plângere este "o situaţie inedită", iar plângerea este "o aberaţie".
 
"Este un lucru inediat această plângere, nu ne-am mai confruntat cu aşa ceva până acum", a spus medicul Zota, vineri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
 
Arşinel este acuzat că ar fi beneficiat de transplant graţie poziţiei sale în societate, însă coordonatorul ANT spune că "pe listele de aşteptare nu există numere de ordine, ci compatibilitate".
 
"A avut compatibilitatea să poată să facă transpantul, altffel nu-l făcea", a explicat Victor Zota.

Pe 30 augut, actorul Alexandru Arşinel a fost supus unui transplant de rinichi. Medicii spun că artistul a avut noroc să găsească atât de repede un donator compatibil. La trei zile după ce a fost pus pe lista de aşteptare, Alexandru Arşinel a şi făcut transplantul. 
 
Din cauza stresului însă şi a acuzaţiilor primitr, actorul a fost din noi internatImediat după operaţie, o asociaţie de pacienţi l-a acuzat pe Alexandru Arşinel că a fost operat înaintea celor de pe lista de aşteptare, iar scandalul pare să-l fi afectat pe actor.

Citeşte şi Bolnavii mor cu viaţă pe listele de aşteptare. România nu are un registru unic de transplant
 




 

×
Subiecte în articol: Alexandru Arsinel plangere penala
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close