Antena 3 CNN Actualitate Trei dintre cele patru măicuţe, găsite vinovate în cazul Tanacu, au fost eliberate condiţionat

Trei dintre cele patru măicuţe, găsite vinovate în cazul Tanacu, au fost eliberate condiţionat

Trei dintre cele patru măicuţe, găsite vinovate în cazul Tanacu, au fost eliberate condiţionat
Sursa foto: Foto: Mediafax
15 Ian 2011   •   15:24

Trei dintre cele patru măicuţe de la Mănăstirea Tanacu, vinovate de moartea Irinei Cornici în urmă cu şase ani, au fost eliberate condiţionat. Împreună cu preotul Daniel Corogeanu, ele sunt acuzate că au omorât-o pe Irina Cornici după ce au înfometat-o şi au ţinut-o legată. La decizia favorabilă a instanţei a contribuit comportamentul „ireproşabil" al celor trei în timpul detenţiei.

Preotul Daniel Corogeanu şi patru măicuţe de la Mănăstirea Tanacu au fost condamnaţi după moartea tinerei Irina Cornici, de numai 23 de ani. Tragedia s-a întâmplat în iunie 2005.

Irina Cornici a fost sechestrată într-o chilie, legată cu lanţuri şi ţinută timp de trei zile, fără mâncare. Irina Cornici era bolnavă de schizofrenie şi figura în evidenţa medicilor specialişti de la spitalul de urgenţă Vaslui.

Preotul şi măicuţele au fost acuzaţi de omor deosebit de grav şi lipsire de libertate. Cei cinci s-au apărat spunând că au încercat să scoată duhul rău din trupul tinerei.

Preotul Daniel Corogeanu a fost condamnat de instanţa supremă la şapte ani de inchisoare, maica stareţă a primit 6 ani de inchisoare, iar celelalte trei măicuţe - câte 5 ani fiecare.


Părinţii fetei ucise la Tanacu au considerat pedepsele prea mici.

Preotul şi măicuţele au fost ridicaţi chiar din schitul construit în Vaslui. Poliţiştii au fost nevoiţi să meargă kilometri întregi pe jos pentru a ajunge la condamnaţi.

Cei cinci au fost încarceraţi în Penitenciarul Vaslui.

 
 



×
Subiecte în articol: eliberare conditionata moarte
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close