Antena 3 CNN Actualitate Trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu a fost incinerat, sâmbătă, cu onoruri militare

Trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu a fost incinerat, sâmbătă, cu onoruri militare

Trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu a fost incinerat, sâmbătă, cu onoruri militare
Sursa foto: Foto: INTACT Images
05 Ian 2013   •   12:30
Update 21.11 - Dorinţa lui Sergiu Nicolaescu de a fi incinerat a apărut chiar şi în filmele pe care regizorul le-a făcut. În filmul "Pentru Patrie", realizat în anul 1977, unul dintre pesonajele sale a relatat o situaţie asemănătoare cu ultima dorinţă a regizorului.

Update 20.07 - Adrian Năstase, despre prietenia cu Sergiu Nicolaescu: "ne loveam cu palmele pe spate şi pe picioare, ca să nu îngheţăm…"

Update 19.13 - Mari actori români şi personalităţi şi-au dorit ca trupurile lor să fie incinerate după moarte. Este cazul actorului Ilarion Ciobanu, cântăreţei Doina Badea sau a politologului Silviu Brucan. Şi cantautorul Cristian Paţurcă şi-a dorit să fie incinerat, însă dorinţa lui nu a fost respectată.

Update 18.12
- Ultimul film în care a jucat Sergiu Nicolaescu va avea premiera în acest an

Update 16.37 - Imobilul din Timişoara în care a locuit Sergiu Nicolaescu în copilărie şi în adolescenţă va fi marcat de municipalitate cu o placă comemorativă, iar o stradă din oraş îi va purta numele.

Update 14.00 - Soţia lui Sergiu Nicolaescu, Dana Nicolaescu, a fost huiduită la crematoriu

Update 13.21 - Iolanda Nicolaescu: A fost un "paznic" din partea Patriarhiei ca nu cumva să vină vreun preot şi să facă slujbă

Update 12:30
- Trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu a fost incinerat sâmbătă, în jurul orei 12.00, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti, cu onoruri militare, la ceremonia de incinerare participând familia, prietenii şi apropiaţii regizorului, printre care s-a aflat şi fostul preşedinte Ion Iliescu.
   
Sergiu Nicolaescu, care a decedat joi, la vârsta de 82 de ani, a fost incinerat conform propriei dorinţe. Dana Nicolaescu, soţia regizorului, a declarat joi că incinerarea a fost "dorinţa expresă" a soţului său, pe care i-a respectat-o, şi a solicitat presei să trateze "cu decenţa şi respectul cuvenit tragicul eveniment cauzat prin dispariţia soţului ei".
   
Trupul neîânsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu a fost depus smbătă, la ora 11.20, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti. La crematoriu s-au strâns câteva sute de persoane care au dorit să îl conducă pe ultimul drum pe cunoscutul regizor, însă incinerarea a avut loc în cadru restrâns. La crematoriu s-au aflat familia şi prietenii lui Sergiu Nicolaescu, între care regizorul Ioan Cărmăzan, dar şi fostul preşedinte Ion Iliescu, care au luat parte la ceremonia de incinerare.

------------------

Update 10:50 - Trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu a fost scos sâmbătă din clădirea Cercului Militar Naţional în aplauzele celor câteva sute de admiratori care au venit să îi aducă un ultim omagiu cunoscutului regizor. La Cercul Militar Naţional s-au aflat familia şi prietenii regizorului.

Printre cei prezenţi la Cercul Militar s-au aflat şi persoane care au scandat "Ruşine!", nemulţumiţi de faptul că regizotul va fi incinerat şi nu va avea parte de o înmormântare creştinească.
   
Trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu a fost depus vineri şi sâmbătă dimineaţa la Cercul Militar Naţional din Bucureşti, unde sute de persoane şi-au luat rămas bun de la cunoscutul regizor. Alături de Sergiu Nicolaescu s-a aflat la Cercul Militar Naţional soţia regizorului, Dana Nicolaescu.

------------------

Sergiu Nicolaescu va fi incinerat sâmbătă, în jurul orei 12:00. Regizorul va fi dus la crematoriu la ora 10:00.

Trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu a fost depus vineri, la ora 9.45, la Cercul Militar Naţional din Bucureşti, unde prietenii, colaboratorii şi toţi cei interesaţi şi-au luat rămas bun de la cunoscutul regizor începând cu ora 12.00
  
Sicriul cu trupul neînsufleţit al regizorului a fost ridicat vineri, în jurul orei 9.30, de la Spitalul Elias, şi transportat cu o maşină la Cercul Militar Naţional.

Regizorul a fost căsătorit de trei ori. Ultima dată, cu o femeie mai tânără cu 46 de ani. Alături de Dana Ionică şi-a petrecut ultimii 16 ani din viaţă. Regizorul a cunoscut-o când avea 66 de ani şi ea doar 18.

Cu toate că au fost împreună pentru mai bine de un deceniu, relaţia celor doi a fost ferită de ochii presei. S-au căsătorit în anul 2005, în cadrul unei ceremonii discrete, pe care Sergiu Nicolaescu nu a vrut să o comenteze.

Regizorul, actorul şi scenaristul Sergiu Nicolaescu a murit joi dimineaţă, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

Pe 12 decembrie 2012, senatorul PSD Sergiu Nicolaescu le mulţumea colegilor din Senat pentru perioada petrecută împreună, precizând că nu a mai candidat pentru un nou mandat deoarece mai are puţini ani de trăit pe care vrea să-i termine în profesia sa.

Filmografia lui Sergiu Nicolaescu - regizor, actor de film, scenarist şi producător de film - cuprinde peste 50 de lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte" (1971), "Cu mâinile curate" (1972), "Osânda" (1976), "Ultima noapte de dragoste", "Nea Mărin miliardar" (1979), "Ciuleandra" (1985),  "Triunghiul morţii" (1999), "Orient Express" (2004), "Supravieţuitorul" (2008).



×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close