Antena 3 CNN Actualitate TUN de 1.000.000 de euro la Gala Bute. O mână de tineri a găsit într-o oră ce DNA n-a găsit în doi ani

TUN de 1.000.000 de euro la Gala Bute. O mână de tineri a găsit într-o oră ce DNA n-a găsit în doi ani

TUN de 1.000.000 de euro la Gala Bute. O mână de tineri a găsit într-o oră ce DNA n-a găsit în doi ani
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Oct 2013   •   22:07

Un milion de euro ar fi dispărut din banii alocaţi de Uniunea Europeană pentru organizarea Galei Bute în România. 

 
Descoperirea a fost făcută de mai mulţi tineri din Bucureşti care au urmat indicii lăsate prin oraş de colegii de la Gazeta Sporturilor şi a fost prezentată luni, la emisiunea Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv, de la Antena 3.
 
Concursul s-a finalizat cu premii pentru concurenţi şi cu surprize pentru DNA. Jurnaliştii GSP au realizat o anchetă completă despre traseul fondurilor. Concursul a început la sediul Gazetei Sporturilor şi 23 de tineri s-au înscris la întrecere. 
 
Unii participanţi au plecat în căutarea indiciilor, prima oprire fiind la Ministerul Dezvoltării, instituţia care, sub conducerea Elenei Udrea, a organizat gala Bute.
 
Jucătorii noştri au găsit la o oră şi jumătate ceea ce DNA şi ceilalţi oameni nu au găsit în doi ani şi trei luni: două milioane de euro au fost cheltuiţi, iar un milion de euro lipsesc din Gala Bute. 
 
În ediţia de azi a Gazetei Sporturilor, jurnaliştii explică traseul banilor şi cum au dispărut aceştia. 
 
În dosarul Gala Bute, procurorii DNA au pus sub învinuire o singură persoană: fostul preşedinte al Ligii de Box, Rudel Obreja.

Jurnalistul Cătălin Tolontan lasă să se înţeleagă faptul că noi nu absorbim fonduri europene, pentru că există o încrengătură care se opune acestei practici.
 
"Milionul nu doar ca există, dar el va fi şi recuperat. Va urma un proces şi eu am această credinţă că va fi recuperat. Acest lucru indică dimeniunea cazului fondurilor europene, că noi credeam că nu absorbim fonduri, că suntem incompetenţi (...) Sunt oameni care au tot interesul ca aceşti bani să nu fie absorbiţi, că ei pot fi decontaţi", a spus jurnalistul Cătălin Tolontan, redactor-şef la Gazeta sporturilor, luni, într-o intervenţie telefonică la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.


 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close