Antena 3 CNN Actualitate Udrea: M-am mutat în chirie ca să investesc în agricultură. Intenţia mea e să pun pomi fructiferi

Udrea: M-am mutat în chirie ca să investesc în agricultură. Intenţia mea e să pun pomi fructiferi

Udrea: M-am mutat în chirie ca să investesc în agricultură. Intenţia mea e să pun pomi fructiferi
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Noi 2013   •   18:26

Deputatul PDL Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a declarat, într-o intervenţie telefonică la "100 de minute", că s-a mutat în chirie ca să investească în agricultură, un domeniu cu "un potenţial uriaş", cu atât mai mult cu cât, în România, terenul este foarte ieftin.

"Voi angaja specialişti. Nu mă duc personal să însămânţez ogorul", a declarat Elena Udrea la Antena 3.

"Eu aş vrea să lucrez cam 1.000 de hectare, dar nu neapărat toate în proprietate. O parte va fi în arendă. Pot să vă spun din experienţa colegilor mei, care fac agricultură, că profitul poate să fie, în anii de secetă, undeva la 50.000 de euro pe an, la 300 de hectare. (...) Intenţia mea e sa pun pomi fructiferi. Piaţa de pomi fructiferi este extrem de buni în Romania", a mai declarat Elena Udrea.

Întrebată dacă va cumpăra teren în comuna Nana, pentru a fi vecină cu preşedintele Traian Băsescu, Elena Udrea a afirmat că preţurile în acea zonă au crescut foarte mult, ca urmare a scandalului în care a fost implicat.

"Nu mai găseşti teren acolo sub 6.000 de euro hectarul", a spus deputatul PDL.

Întrebată de Alessandra Stoicescu de unde a avut 200 de mii de euro pentru achiziţia terenului, Elena Udrea a declarat "din conturile personale". Deputatul PDL a adăugat însă că intenţionează să îşi vândă casa din Roman pentru că doreşte să îşi cumpere în continuare teren.

"Doresc să mai cumpăr în continuare teren, iar banii pe care eu îi am nu îmi sunt suficienţi. nu-mi ajung să cumpăr cât teren agricol aş avea nevoie ca o fermă să fie profitabilă. (...) M-am mutat deja cu chirie de 2 zile", a spus Elena Udrea la Antena 3.

Elena Udrea a anunţat pe o reţea de socializare că a achiziţionat un teren arabil de 80 de hectare.

Deputatul a mai declarat, pentru business24.ro, că a făcut deja "demersurile pentru achiziţionarea terenurilor agricole în Călăraşi, Teleorman, Buzău, dar şi în Moldova am văzut nişte terenuri de vânzare. (...)Am fost deja să văd terenurile şi sunt în discuţii avansate cu proprietarii. Într-o primă etapă, în discuţie sunt vreo 500 de hectare".

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close