Antena 3 CNN Actualitate Ultimele cuvinte rostite de colonelul în rezervă Mihai Irimiea: "I-am scris o scrisoare lui Băsescu…"

Ultimele cuvinte rostite de colonelul în rezervă Mihai Irimiea: "I-am scris o scrisoare lui Băsescu…"

Ultimele cuvinte rostite de colonelul în rezervă Mihai Irimiea: "I-am scris o scrisoare lui Băsescu…"
Sursa foto: Foto: Antena 3
20 Ian 2011   •   15:13

"I-am scris o scrisoare lui Băsescu…". Acestea au fost ultimele cuvinte pe care le-a rostit Mihai Irimiea, colonel în rezervă din 2001. A făcut comoţie cerebrală chiar în timp ce îi scria şefului statului despre situaţia grea în care se află acum pensionarii.

Pe 28 decembrie, seara, Mihai Irimiea a început să îi scrie o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu.
 
"Personal sunt o victimă a măsurilor aberante luate în ultimii ani. Am fost trecut în rezervă, după 30 de ani cât mi-am slujit cu credinţă patria, cu o pensie nesimţită de 2.100 lei", nota colonelul în rezervă.
            
Mihai Irimiea suferise un infarct la 37 de ani şi de atunci lua in permanenţă medicamente. Colonelul în retragere a renunţat la pensia militară şi a rămas lângă studenţi, chiar dacă venitul a fost mai mic. Preda în continuare la Catedra de Economie a Universităţii Petrol-Gaze Ploieşti. Asta după ce fusese nevoit să renunţe la uniformă în 2001. Apoi, salariul de profesor i-a fost înjumătăţit, iar supărarea i-a fost fatală.

"Profesia îmi permite să apreciez că suntem în situaţia unui stat eşuat, care nu mai produce bunăstare decât pentru cei aflaţi la putere şi asta pentru că se înfruptă din banul public pe care îl administrează discreţionar fără să dea socoteală nimănui. Cei săraci rămân condamnaţi la sărăcie. În regimul d-voastră se petrec lucruri incredibile în toate domeniile şi de proporţii fără precedent. Cine ar trebui să răspundă pentru toate acestea? (...) Patronaţi astfel domnule preşedinte, distrugerea viitorului acestei ţări! (...) Patronaţi astfel ştergerea trecutului acestui popor! (...) Dar şi acest prezent îl patronaţi tot dumneavoastră domnule preşedinte!", nota Irimiea.
 
Colonelul în rezervă nu a mai terminat scrisoarea adresată preşedintelui. A făcut comoţie cerebrală şi a decedat.

"A zis că I-am scris o scrisoare lui Băsescu şi a picat în pat", povesteşte în lacrimi soţia acestuia.

Studenţii colonelului în rezervă Mihai Irimiea erau în vacanţă când profesorul lor a murit. Tinerii şi-l amintesc ca pe un profesor deschis şi vesel. Pe pagina de internet creată pentru a-l comemora pe Mihai Irimiea s-au strâns zeci de rânduri de la studenţii pe care i-a îndrumat.

 


×
Subiecte în articol: scrisoare deces
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close