Antena 3 CNN Actualitate Un bebeluş a murit în urma intoxicaţiei cu nitriţi. Sora geamănă a copilului, în stare gravă la spital

Un bebeluş a murit în urma intoxicaţiei cu nitriţi. Sora geamănă a copilului, în stare gravă la spital

Un bebeluş a murit în urma intoxicaţiei cu nitriţi. Sora geamănă a copilului, în stare gravă la spital
Sursa foto: Foto: abc.net.au
24 Apr 2012   •   15:21

Un bebeluş în vârstă de o lună şi jumătate a murit, marţi, la Spitalul de Urgenţă Vaslui, după ce a fost adusă cu ambulanţa în stare gravă, în urma intoxicaţiei cu nitriţi.

Sora geamănă a copilului este în stare gravă la spital.

"La spital au ajuns două fetiţe gemene cărora mama le-a preparat laptele şi ceaiul cu apă de la o fântână din sat. Una dintre fete a decedat după ce i s-au aplicat manevre de resuscitare aproximativ o oră. Facem eforturi pentru stabilizarea celui de-al doilea bebeluş", a declarat pentru Agerpres, medicul pediatru Valeriu Lupu de la SJU Vaslui.

Problema surselor de apă cu nitriţi şi nitraţi în cantitate peste media admisă este una foarte gravă la nivelul judeţului Vaslui, mai ales în zona Huşi - Albiţa. Din cauza pânzei freatice de suprafaţă, acolo concentraţia de nitraţi şi nitriţi este foarte ridicată.
   
Consumul apei cu o concentraţie peste limita admisă de nitraţi şi nitriţi poate provoca afecţiuni digestive grave şi este foarte periculoasă mai ales pentru copiii mici şi femeile gravide.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close