Antena 3 CNN Actualitate Un deţinut vrea să fie eutanasiat pentru că a fost închis, în urmă cu 14 ani, pe nedrept (VIDEO)

Un deţinut vrea să fie eutanasiat pentru că a fost închis, în urmă cu 14 ani, pe nedrept (VIDEO)

Un deţinut vrea să fie eutanasiat pentru că a fost închis, în urmă cu 14 ani, pe nedrept (VIDEO)
03 Iul 2010   •   20:55



Un deţinut din Penitenciarul Giurgiu, acuzat că ar fi omorât un taximetrist, vrea să fie eutanasiat. În mai bine de 14 ani de când este închis, bărbatul nu a reuşit să-şi demonstreze nevinovăţia în justiţie. Acum, el cere legalizarea eutananasierii, despre care spune că e singura lui cale de scăpare.

Mihai Moldoveanu tânjeşte în fiecare zi după libertate, din spatele gratiilor.

Fost luptător în trupele speciale ale armatei, a fost condamnat de judecătorii de la Tribunalul Bihor la 25 de ani de închisoare pentru că ar fi omorât, ajutat de alte două persoane, un taximetrist la Oradea, în 1995. Cei de la Curtea de Apel Bihor l-au achitat din lipsă de probe, dar la recursul Parchetului, magistraţii Curţii Supreme au păstrat decizia primei instanţe. Mihai şi-a susţinut mereu nevinovăţia, dar judecătorii n-au crezut în ea. Sătul să mai lupte, a cerut ajutorul parlamentarilor.

Apelul l-a făcut şi pe blogul lui, ca să-l vadă toată lumea. "Cea mai mare eroare judiciară din România." Acesta este mottoul pe care Mihai l-a avut în toţi aceşti ani.

El spune că a fost condamnat pe baza unei singure probe, o pată de sânge găsită pe interiorul hainei lui.

Mihai a făcut sute de memorii la instituţiile statului, şi-a pus speranţa şi în CEDO, dar nici acolo nu a găsit salvarea. Acum, e consiliat în penitenciar.

Chiar dacă primeşte ajutor, Mihai speră în continuare că, într-o zi, legea va fi schimbată şi va putea fi eutanasiat.



Foto: VideoNews

Observator

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close