Antena 3 CNN Actualitate Un liceu din Botoşani riscă să fie închis. Unitatea nu şi-a mai plătit datoriile de 10 ani

Un liceu din Botoşani riscă să fie închis. Unitatea nu şi-a mai plătit datoriile de 10 ani

Un liceu din Botoşani riscă să fie închis. Unitatea nu şi-a mai plătit datoriile de 10 ani
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    28 Feb 2012   •   08:48

Un colegiu din Dorohoi, judeţul Botoşani, este pe cale să îşi oprească activitatea, pentru că în ultimii zece ani nu şi-a plătit facturile la utilităţi. În acest caz, peste 1.000 de elevi ar putea rămâne fără liceu din cauza datoriilor uriaşe care au blocat în acest moment conturile instituţiei.

Datoria pe care liceul o are faţă de furnizorii de utilităţi este o problemă încă din 2002. Nimeni nu s-a arătat însă interesat să plătească datoria, astfel că acestă problemă a adus în discuţie închiderea liceului.

Situaţia este cu atât mai disperată cu cât conturile instituţiei au fost blocate, iar plata celorlalte utilităţi nu se va mai putea face.

Pe de altă parte, primarul din Dorohoi susţine că s-a făcut un efort bugetar pentru a achita datoriile pe care le-a preluat odată cu venirea sa la primărie.

"Eu mi-am făcut treaba şi am înaintat către cabinetul de insolvenţă o cerere de eşalonare a datoriei, lucru de care ar fi trebuit să se ocupe şi conducerea colegiului", a declarat Dorin Alexandrescu, primarul din Dorohoi.

Reprezentanţii primăriei asigură că toate datoriile vor fi achitate.





×
Subiecte în articol: liceu Dorohoi datorii elevi
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close