Antena 3 CNN Actualitate Una dintre siamezele născute la Piteşti a murit. Cealaltă e în stare foarte gravă la Spitalul "Grigore Alexandrescu"

Una dintre siamezele născute la Piteşti a murit. Cealaltă e în stare foarte gravă la Spitalul "Grigore Alexandrescu"

Una dintre siamezele născute la Piteşti a murit. Cealaltă e în stare foarte gravă la Spitalul "Grigore Alexandrescu"
Sursa foto: Foto: istorya.net
17 Apr 2012   •   18:36

Una dintre siamezele internate din 26 decembrie 2011 la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală a încetat din viaţă marţi, iar cealaltă, care a fost operată de urgenţă ulterior, este în stare foarte gravă, au declarat reprezentanţii unităţii sanitare.
   
"Imediat după deces, a doua siameză a fost operată, pentru separare, însă starea ei este foarte gravă, din cauza multiplelor malformaţii pe care le are", a precizat purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Raluca Alexandru, citat de Mediafax.
   
Cele două fetiţe siameze, care cântăreau la naştere împreună două kilograme şi 800 de grame, s-au născut, în 26 decembrie 2011, la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, fiind transportate de urgenţă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.
   
Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu" declara atunci că starea siamezelor este gravă, precizând că acestea sunt lipite în zona ficatului, dar că au inimi separate.
   
Raluca Alexandru spunea că medicii au luat legătura cu doctorul Gabriel Ionescu, stabilit în Emiratele Arabe, care în anii '80 s-a ocupat de siamezele Lina şi Gherghina, în vederea unei eventuale intervenţii chirurgicale. Potrivit acesteia, nu se pune problema unei intervenţii de separare a fetiţelor mai devreme de 7-8 luni.
   
În ianuarie, conducerea Spitalului "Grigore Alexandrescu" preciza că starea siamezelor internate în unitatea de terapie intensivă nou-născuţi se menţine gravă, dar stabilă, din cauza prematurităţii şi a malformaţiilor asociate.



×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close