Antena 3 CNN Externe Ungaria - nemulțumită de declarațiile premierului Ponta. Ambasadorul României, convocat urgent la MAE ungar

Ungaria - nemulțumită de declarațiile premierului Ponta. Ambasadorul României, convocat urgent la MAE ungar

Ungaria - nemulțumită de declarațiile premierului Ponta. Ambasadorul României, convocat urgent la MAE ungar
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Mar 2013   •   20:13

Ambasadorul României la Budapesta a fost convocat de urgență la sediul Ministerului ungar de Externe pentru a oferi explicații în legătură cu declarațiile premierului Victor Ponta privind instituirea de către UE a mecanismului de control doar din cauza Ungariei, scrie Mediafax.

Eniko Gyori, secretarul de stat din MAE ungar, a declarat că Alexandru Victor Micula, ambasadorul român, a fost convocat de urgență la biroul său pentru a oferi explicații în legătură cu declarațiile făcute de Ponta.

De asemenea, Gyori a transmis nemulțumirea Ungariei față de afirmațiile făcute de premierul român marți, exprimând chiar ”șocul„ în legătură cu acestea.

Gyori a făcut referire la recentul acord încheiat între Budapesta şi Bucureşti prin care s-a stabilit că liderii celor două state vor evita să transmită mesaje în presă şi vor rezolva disputele bilaterale prin canale diplomatice.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close