Antena 3 CNN Actualitate Ungaria nu va cere scuze României - mesajul şocant venit de la Budapesta

Ungaria nu va cere scuze României - mesajul şocant venit de la Budapesta

Ungaria nu va cere scuze României - mesajul şocant venit de la Budapesta
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
04 Iun 2012   •   23:20

Nu e loc de scuze din partea Ungariei pentru România - este mesajul şocant venit de la Budapesta. Premierul ungar nu se va delimita de jignirile aduse României de preşedintele Parlamentului în timpul scandalului funeraliilor poetului maghiar Iojef Nyro.

"Când preşedintele Parlamentului maghiar vine în România şi jigneşte Guvernul României şi pe reprezentanţii României, cred că domnul Orban are obligaţia să se delimiteze şi, da, să ceară scuze în numele Ungariei. "

De la Budapesta, scuzele nu au venit. A venit, în schimb, o replică dură din partea noului secretar de stat pentru relaţii internaţionale al Guvernului ungar.

"Actele de reverenţă sunt ireconciliabile cu stigmatizarea politică, iar Guvernul ungar nu intenţionează să comunice cu Guvernul român în această privinţă" a declarat Peter Szijjarto, secretar de Stat pentru Relaţii Internaţionale al Guvernului de la Budapesta.

Nici scrisoarea transmisă de Parlamentul român Legislativului de la Budapesta, prin care liderul parlamentar ungar, Lazslo Kover, era rugat să nu viziteze România în perioada electorală, nu pare că va fi prea luată în seamă. "Oficialii ungari iau propriile decizii", a spus noul secretar de stat.

Premierul român cunoaşte felul în care funcţionează democraţia, conform căreia Parlamentul şi conducerea Parlamentului sunt suverane.

În scrisoarea adresată lui Kover de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi de preşedintele Senatului, Vasile Blaga, se arată că ar fi utilă amânarea vizitei acestuia în România, prevăzută mâine, pentru a nu influenţa campania electorală. Laszlo Kover susţine deschis una dintre formaţiunile politice maghiare din România.





×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close