Antena 3 CNN Actualitate Vanghelie spunea că poate influenţa justiţia

Vanghelie spunea că poate influenţa justiţia

Vanghelie spunea că poate influenţa justiţia
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    14 Mar 2015   •   08:36

În faţa magistraţilor, Marian Vanghelie a spus că dosarul său este unul politic şi că nu a făcut nimic din ceea ce i se impută. 

 
În referatul prin care cer arestul preventiv, procurorii susţin însă altceva şi spun că au o serie de interceptări ale unor convorbiri dintre acesta şi Mariana Carla Dinu, pe numele căreia ar fi fost trecute cele două imobile luate mită de la omul de afaceri Dumitru Marin. 
 
Potrivit procurorilor, Vanghelie încerca să o convingă pe aceasta să dea o declaraţie care să îl favorizeze şi se lăuda că poate interveni pe lângă preşedintele Klaus Iohannis prin intermediul realizatorului TV Rareş Bogdan. 
 
Potrivit procurorilor DNA, Marian Vanghelie ar fi încercat să convingă o persoană să dea declaraţii favorabile despre el, spunându-i că prin intermediul jurnalistului Rareş Bogdan poate pune presiune asupra preşedintelui ţării, presiune care ar putea influenţa cercetările în dosarul său. 
 
 
DNA: MV se lăuda că poate interveni la Iohannis

Marian Vanghelie: Da' spune-mi adevărul! Pentru că mă poţi ajuta! E păcat de Dumnezeu aşa să... pentru că te sperii... că nu te ajuţi nici pe tine, nici pe mine, înţelegi? Ai răbdare, dracu, rămâi cu casele alea, sunt un milion de euro. N-are rost. Eu mă duc oricum în seara asta, auzi, să vorbesc cu Rareş, să se ducă mâine dimineaţă, la prima oră, la Iohannis, înţelegi? Că eu am o... Ţin relaţia prin Rareş Bogdan cu Iohannis, pentru că are nevoie de mine să fac majoritatea la Senat.
 
Mariana Carla Dinu: Am înţeles!
 
 
Realizatorul Rareş Bogdan neagă că ar avea legătură cu dosarul lui Vanghelie şi ameninţă că îl va da în judecată pe procurorul de caz.  
 
"Este un abuz al procurorilor, nu aveam ce să caut în acest referat, aşa cum nu avea ce să caute Iohannis. Mă bucur ca nu i-am mai trimis invitaţie pentru emisiune şi din 22 ianuarie nu am mai vorbit cu domnia sa. Dau în judecată procurorul de caz şi DNA", a spus Rareş Bogdan, vineri, la Antena 3.
 
Femeia pe care Marian Vanghelie încearcă să o impresioneze este Mariana Carla Dinu, cea care potrivit procurorilor DNA ar fi primit mită două imobile de la omul de afaceri Marin Dumitru, imobile destinate lui Vanghelie. În încercarea sa, edilul a lăsat chiar să se înţeleagă că poate influenţa actul de justiţie. 


 
Vanghelie spunea că poate influenţa justiţia
 
Marian Vanghelie: Ai încredere în mine! Eu te cunosc! Eu ştiu bine şi cum fac ăştia cu jocurile, înţelegi? Eu, după ce termin cu tine şi cu avocaţii, mă duc la... mă duc şi mă întâlnesc ca să trimit pe cineva la Iohannis acasă. Deci, eu o să încerc să opresc c... asta, da' problema... am nevoie de tine să fii lângă mine. Nu ştiu ce dracu ai zis, spune-mi ce-ai spus acolo şi hai să vedem cum o întoarcem cu avocaţii! (...) Te rog eu frumos, te rog eu! ...(neinteligibil)... în, în tine stă, în tine stă pentru... Tu... dacă te ţii bine un pic este decât ca să nu mi se întâmple ceva.
 
Mariana Carla Dinu: ...(neinteligibil)... sunt speriată, nu mai ştiu.
 
Marian Vanghelie: Eu pot să chem în seara asta, chem şapte-opt inşi din justiţie şi vorbesc, pac, pac, fac toate lucrurile, fac... Pentru orice facem pasul unu, pasul doi, pasul trei ...(neinteligibil-vorbeşte în şoaptă)...
 
Mariana Carla Dinu: Ok.
 
 
Procurorii DNA au cerut magistraţilor să permită arestarea preventivă a lui Marian Vanghelie pentru 30 de zile. Înainte să ajungă în faţa instanţei, Vanghelie a transmis un mesaj premierului şi vicepremierului. 
 
"Îl aştept. Am un loc în celulă pentru Ponta şi Oprea", a spus Vanghelie.

Pe 12 martie, Marian Vanghelie a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind suspectat că a dat o gaură în buget de 2 miliarde lei. Primarul percepea comisioane de aproximativ 20%, sub diverse forme, pentru atribuirea şi plata unor lucrări, susţin surse judiciare. 
 
Casa lui Vanghelie este percheziţionată, la fel şi sediul primăriei sectorului 5, dar şi Administraţia Domeniului Public. 

Marian Vanghelie este primar al sectorului 5 din anul 2000, el câştigând alegerile din poziţia de candidat al PSD. El a fost membru al acestui partid până în noiembrie 2014, când a fost exclus, alături de Mircea Geoană şi Dan Şova, în urma votului Comitetului Executiv Naţional al PSD
 
Ulterior, în martie, Vanghelie şi Geoană au anunţat înfiinţarea unei noi formaţiuni politice, Partidul Social Românesc.

×
Subiecte în articol: Marian Vanghelie Klaus Iohannis
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close