Antena 3 CNN Actualitate Vestea pe care bucureştenii nu doreau să o audă. Ce se aude despre proiectul care uşura viaţa a sute de mii de oameni

Vestea pe care bucureştenii nu doreau să o audă. Ce se aude despre proiectul care uşura viaţa a sute de mii de oameni

Vestea pe care bucureştenii nu doreau să o audă. Ce se aude despre proiectul care uşura viaţa a sute de mii de oameni
de O.P.    |    05 Sep 2012   •   12:16

Bugetul alocat Magistralei 5 "Drumul Taberei-Universitate" au fost redus, motivul diminuării sumelor alocate în 2012 pentru acest obiectiv fiind rectificarea bugetară executată conform OUG 13 din luna august a acestui an, informează miercuri Metrorex.

"Ordonatorul de credite - Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii - s-a asigurat însă ca, prin rectificarea bugetară, sumele alocate să fie suficiente pentru derularea lucrărilor până la sfârşitul acestui an, urmând ca pentru anul viitor suma necesară să fie prinsă în buget", precizează sursa citată. Estimările conducerii Metrorex erau ca în cursul anului 2015 să fie puse în funcţiune primele trenuri pe linia 5, de la Râul Doamnei şi de la staţia Valea Ialomiţei, până la Eroilor.

Cu o lungime totală de aproximativ şase kilometri, tronsonul va avea zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parcul Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor. Acesta va acoperi, în principal, un bazin cu un număr de peste 300.000 de locuitori din sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei.

Bugetul iniţial pentru Magistrala 5 metrou era de aproximativ 380 de milioane de lei, iar în urma rectificării suma a ajuns la mai puţin de jumătate, Ministerul Transporturilor fiind, de altfel, cea mai afectată dintre instituţii.

×
Subiecte în articol: metrou
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close