Antena 3 CNN Actualitate 10.000 de persoane sunt IZOLATE în mijlocul zăpezilor. Vezi ce TRENURI sunt ANULATE şi care este situaţia drumurilor din ţară

10.000 de persoane sunt IZOLATE în mijlocul zăpezilor. Vezi ce TRENURI sunt ANULATE şi care este situaţia drumurilor din ţară

10.000 de persoane sunt IZOLATE în mijlocul zăpezilor. Vezi ce TRENURI sunt ANULATE şi care este situaţia drumurilor din ţară
de O.P.    |    20 Dec 2012   •   14:59

Situaţia se înrăutăţeşte în judeţele din sud-estul ţării. Codul portocaliu a fost prelungit până la ora 19:00, iar autorităţile au anunţat că exista posibilitatea ca graniţa cu Bulgaria să se închidă din cauza vremii nefavorabile.

Dacă ştiţi persoane care sunt înzăpezite, scrieţi-ne pe adresa de mail
[email protected]


VEZI CE TRENURI SUNT ANULATE

UPDATE: 14:58 Aproximativ 10.000 de persoane din cinci localităţi din judeţul Botoşani sunt izolate de patru zile, din cauza ninsorilor abundente, jandarmii şi angajaţi ai ISU mergând în zonele respective cu mii de pâini, dar şi ulei şi orez pentru locuitori, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Botoşani, joi mai sunt izolate cinci comune din Botoşani, respectiv Mileanca, Havârna, Viişoara, Dobârceni şi Adăşeni,
unde locuiesc aproximativ 10.000 de persoane.
  
La ora transmiterii acestei ştiri, în judeţul Botoşani traficul este blocat pe Drumul Naţional 24 C, Manoleasa-Răduţi-Prut, dar şi pe cinci drumuri judeţene, respectiv DJ 298, Daraban-Crucea-Milenci, DJ 293 A Pălţiniş-Coţuşca, DJ 294 A Avrămeni-Mitoc, DJ 294 Hăneşti-Borolea-Manoleasa, DJ 294 B Pădureni-Ştefăneţi

UPDATE: 14:37 MAE atenţionează persoanele interesate în legătură cu faptul că, din cauza ninsorii abundente, vântului puternic şi poleiului, în estul şi nord-estul Bulgariei circulaţia este închisă pentru toate autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone.  În comunicatul MAE se menţionează că este vorba de regiunile Veliko Târnovo, Gabrovo, Stara Zagora, Haskovo, Kârjali, Yambol, Sliven, Silistra, Dobrici, Ruse, Varna şi Burgas.
  
Potrivit informaţiilor obţinute de la Poliţia rutieră bulgară, în regiunile Razgrad şi Şumen circulaţia este închisă pentru toate tipurile de autovehicule.
  
Cetăţenii români aflaţi în trafic pe teritoriul Bulgariei care se confruntă cu probleme deosebite sunt sfătuiţi să apeleze telefonul de urgenţă 112, se mai arată în comunicat.

UPDATE: 14:30 Zece unităţi de învăţământ din judeţul Vaslui şi-au suspendat cursurile, joi, în condiţiile în care microbuzele cu care sunt transportaţi la şcoală elevii şi profesorii nu au putut circula din cauza drumurilor blocate de zăpadă, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, un număr de 1.198 de elevi din judeţ nu au putut ajunge la cursuri din cauza zăpezii şi a viscolului. Astfel, nouă şcoli generale şi un liceu, toate din comunele Pogana şi Fălciu, au fost închise odată cu blocarea drumurilor în zona de sud a judeţului.

UPDATE 14:28 Bulgaria inchide frontiera cu Romania pana vineri la ora 12.00, pentru camioane, informeaza Uniunea Nationala a Transportatorilor.

UPDATE: 14:08 Drumul care leagă Râmnicu Sărat de Brăila a fost închis în totalitate. Măsura a fost luată din cauza viscolului puternic care nu permite utilajelor de deszăpezire să cureţe şoseaua. Iniţial, DN 22 fusese doar restricţionat pentru traficul greu. Adi Bonciu...

UPDATE: 13:30 Meteorologii au prelungit, joi după-amiază, atenţionarea Cod Portocaliu de viscol şi ninsoare pentru zona judeţului Vrancea până la ora 19.00. Astfel, între orele 13.00-19.00, în zona semnalată va fi viscol, va ninge, iar vântul va prezenta intensificări susţinute, cu viteze de peste 70 km/h la rafală, temporar viscolind şi spulberând zăpada.
  
De asemenea, în acelaşi interval orar, pe arii extinse din judeţul Buzău, este prognozat viscol, precipitaţii sub formă de ninsoare, în timp ce vântul va prezenta intensificări susţinute, cu viteze de peste 70 km/h la rafală, temporar viscolind şi spulberând zăpada. Vizibilitatea va fi scăzută local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

UPDATE: 12:11 Un număr de 17 localităţi din judeţele Constanţa şi Tulcea nu sunt alimentate cu energie electrică, joi, din cauza avariilor apărute la reţelele de electricitate, în urma ninsorilor din ultimele 24 de ore, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit Enel Dobrogea, joi dimineaţă, în judeţul Constanţa cinci linii de medie tensiune erau nealimentate total, iar patru linii parţial, fiind afectate 15 localităţi. Este vorba despre Dulceşti, Moşneni, Pecineaga, Vânători, 23 August, Schitu, Bărăganu, Potârnichea, Moviliţa, Topraisar, Miriştea, Osmancea, Ciobăniţa, Limanu şi Vama Veche.



UPDATE: 11:00 Nouă drumuri naţionale din judeţele Bacău, Vaslui, Vrancea, Botoşani, Călăraşi şi Giurgiu sunt închise, joi dimineaţă, din cauza viscolului. Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, sunt închise traficului rutier DN 11A Podu Turcului (judeţul Bacău) -Bârlad (judeţul Vaslui), DN 23A Milcovul - Tătăranu, DN 23B Măicăneşti - Ciorăşti, DN 2N Bogza - Dumbrăveni (judeţul Vrancea), DN 24A Murgeni - Rânzeşti, DN 26 Blăgeşti - Murgeni (judeţul Vaslui), DN 24C  Manoleasa - Rădăuţi Prut (judeţul Botoşani) şi DN 41 Olteniţa (Călăraşi) - Daia (Giurgiu).


  
UPDATE: 10:00 Drumurile au fost închise din cauza viscolului, viteza vântului atingând la sol 50-70 de kilometri pe oră. Totodată, Centrul Infotrafic din Poliţia Română a anunţat că DN 2L Tişiţa - Panciu, în judeţul Vrancea, a fost închis joi, de la ora 8.00, din cauza viscolului.
  
În judeţul Călăraşi, DN 3 Fundulea - Lehliu - Călăraşi a fost deblocat joi la ora 8.00 pentru autoturisme, fiind restricţionată circulaţia pentru maşinile de peste 3,5 tone, potrivit Centrului Infotrafic.


  
În judeţul Mureş, traficul rutier pe DN 15, între Ungheni şi Iernut, este îngreunat din cauza ceţii dense, care reduce vizibilitatea sub 50 de metri.
  
Avertizarea cod portocaliu de viscol a fost prelungită joi, până la ora 13.00 în judeţele Brăila, Buzău şi Ialomiţa şi până la ora 10.30 în Galaţi şi Vrancea.

UPDATE: 09:00: Premierul Victor Ponta a convocat, pentru ora 12.00, comandamentul de iarnă la Palatul Victoria. Ninsorile şi viscolul din sudul şi estul României au dat peste cap circulaţia pe mai multe drumuri judeţene şi naţionale.

30 de maşini au rămas blocate, aseară, în judeţul Călăraşi. Situaţia este şi mai gravă deoarece meteorologii au prelungit codul portocaliu de ninsori şi viscol, pentru sud estul ţării, pînă la ora 13.

 Viscolul a blocat mai multe şosele şi în judeţul Giurgiu. Sute de oameni şi-au petrecut noaptea în maşini, blocaţi în nămeţi. Giurgiu este unul dintre judeţele vizate de codul portocaliu. Se circulă destul de greu, însă drumurile nu au fost închise deocamdată.

Sunt probleme mari si in judetul Constanta. Pe Autostrada A2 vizibilitatea este redusa, porturile de la malul mării sunt inchise iar pe aeroport nu aterizează nicio aeronavă. 



Faleza de la cazino a fost acoperita cu gheaţă iar valurile înalte de câţiva metri au oferit un spectacol inedit trecătorilor, chiar şi după lăsarea întunericului.

Şi în oraş vântul a bătut cu putere şi a viscolit zăpada, aşa încît echipajele de deszăpezire au reuşit cu greu să ţină şoselele curatate.

În oraşul Ianca, din judeţul Brăila, cursurile au fost oprite după ce toate şcolile au rămas fără curent electric. 1800 de elevi sunt nevoiţi acum să stea acasă.

VEZI LISTA ACTUALIZATĂ CU DRUMURILE CARE SUNT BLOCATE DIN CAUZA NINSORILOR


În afară de Constanţa, alte patru judeţe din sud-estul ţării s-au aflat sub sub avertizare de cod portocaliu de viscol şi ninsori.

Meteorologii au emis  codul portocaliu de ninsori din cauza unui ciclonului care se află deasupra Bulgariei. Cele mai afectate judeţe sunt  Constanţa, Tulcea, Giurgiu, Ialomiţa şi Călăraşi.




×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close