Antena 3 CNN Actualitate Viaţa trăită prin muncă. Află povestea de viaţă a tatălui premierului Emil Boc

Viaţa trăită prin muncă. Află povestea de viaţă a tatălui premierului Emil Boc

Viaţa trăită prin muncă. Află povestea de viaţă a tatălui premierului Emil Boc
Sursa foto: Foto: Mediafax
28 Dec 2011   •   08:35

Ioan Boc, tatăl premierului Emil Boc, a lucrat, de-a lungul anilor, ca geamgiu, tâmplar sau la cuptoarele de ars var de lângă satul Răchiţele, judeţul Cluj, relatează  Mediafax.

Ioan Boc, cunoscut în Răchiţele ca "Nuţu a Năii", spunea că părinţii nu l-au lăsat să facă decât patru clase şi a văzut de-a lungul timpului cât este de greu, dacă a fost mic de statură, să trăiască din munca fizică.
   
"Tata nu m-a lăsat să fac decât patru clase, una am făcut-o mai târziu, aşa că am văzut singur cât de greu e, dacă eşti aşa, mai mic, să trăieşti din muncă fizică", afirma Ioan Boc, în 2004, într-un interviu dat ziarului "Clujeanul".
   
În vara acestui an, părinţii premierului Emil Boc, au primit o diplomă şi un premiu de o sută de lei pentru că au împlinit peste 50 de ani de căsnicie de la autorităţile locale din comuna Mărgău, de care aparţine satul Răchiţele.

Ioan Boc a mai primit o diplomă şi pentru cei mai bătrâni săteni, alături de alţi doi vârstnici.

Viceprimarul comunei clujene Mărgău, Gheorghe Capotă, a spus despre acesta că a fost "un om deosebit, un om de echilibru:"

Tatăl lui Emil Boc avea 87 de ani şi a mai suferit două comoţii cerebrale.

Ioan Boc a murit, marţi, la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca. Prim-ministrul a venit la spital împreună cu soţia sa şi cele două fiice.

×
Subiecte în articol: Emil Boc premier
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close