Antena 3 CNN Actualitate Vicepreşedintele CJ Cluj, Radu Bica, arestat preventiv: A fost prins în timp ce lua mită

Vicepreşedintele CJ Cluj, Radu Bica, arestat preventiv: A fost prins în timp ce lua mită

Vicepreşedintele CJ Cluj, Radu Bica, arestat preventiv: A fost prins în timp ce lua mită
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Noi 2011   •   07:16

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, într-un caz de corupţie legat de Cluj Arena. Politicianul, care este şi vicepreşedinte PDL Cluj, a fost prins în flagrant în timp ce primea 10.000 de euro de la doi oameni de afaceri. Alături de Bica, mai sunt vizate alte două persoane, pentru dare de mită: un avocat şi patroana firmei care urma să câştige licitaţia. Radu Bica a fost si preşedintele comisiei de licitaţie pentru construirea stadionului, care a costat 35 de milioane de euro. 

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, este cercetat în arest preventiv pentru că ar fi primit mită 10.000 de euro pentru a furniza informaţii despre licitaţia pentru serviciile de mentenanţă pe 2012 ale arenei clujene. Avocatii săi spun că nu sunt probe directe care să justifice arestarea preventivă.
 
Potrivit unui comunicat DNA, ar fi avut loc totuşi un flagrant, într-un apartament din apropierea Consiliului Judetean Cluj. Nu ar fi existat un denunţător iar banii nu erau marcaţi, însă Bica i-ar fi primit de la un avocat din Baroul Bucuresti.
 
Alte câteva persoane au fost audiate la sediul DNA ca martori în acelaşi dosar. Printre aceştia, Radu Raţiu, directorul stadionului Cluj Arena.
 
Radu Bica a fost numit in funcţie în 2008. Este şi vicepresedinte al organizaţiei judeţene a PDL. Potrivit declaraţiei de avere, Bica deţine o casă în Turda,  un teren de 800 de metri pătraţi tot în Turda şi un apartament împreună cu soţia, în Cluj-Napoca. A câştigat anul trecut 43.845 lei. Are două credite, unul pe numele său şi unul pe al soţiei, în valoare de aproape 18.000 de euro.

 


×
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close