Antena 3 CNN Actualitate Vicepreşedintele Curţii de Apel din Timişoara a fost reţinut pentru 24 de ore, după audierile de la DNA

Vicepreşedintele Curţii de Apel din Timişoara a fost reţinut pentru 24 de ore, după audierile de la DNA

Vicepreşedintele Curţii de Apel din Timişoara a fost reţinut pentru 24 de ore, după audierile de la DNA
Sursa foto: Foto:123rf.com
15 Mar 2012   •   17:56
UPDATE 20.00 - Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, judecătorul Nicolae Cătălin Şerban, a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Acesta este suspectat de trafic de influenţă după ce ar fi primit mită suma de 50.000 de euro pentru a interveni în rezolvarea favorabilă a unui dosar.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat, joi, reţinerea, respectiv arestarea pereventivă a vicepreşedintelui Curţii de Apel Timişoara, judecătorul Nicolae Cătălin Şerban, adus la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru audiere.
   
Potrivit legii, reţinerea şi arestarea unui magistrat este luată în urma avizului pe care îl dă fie Secţia pentru judecători, fie cea pentru procurori a CSM.
 
Judecătorul Nicolae Cătălin Şerban este suspectat de luare de mită într-un dosar în care apare şi numele şefului Poliţiei Moldova Nouă (Caraş-Severin), care ar fi fost intermediar, potrivit unor surse judiciare.
   
Cătălin Şerban, soţia acestuia şi Nicolae Sava, şeful Poliţiei Moldova Nouă, au fost audiaţi, în noaptea de miercuri spre joi, la DNA - Serviciul Teritorial Timişoara. La finalul audierilor, care au durat aproape cinci ore, soţia judecătorului, Ramona Şerban, şi şeful Poliţiei Moldova Nouă au fost lăsaţi în libertate, iar vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara a fost dus la Bucureşti pentru audieri la DNA.
   
Potrivit surselor judiciare citate, este vorba despre un dosar de luare de mită în valoare de 50.000 de euro, iar miercuri seară a avut loc un flagrant într-un apartament din centrul Timişoarei. În schimbul banilor, judecătorul ar fi urmat să intervină pentru o sentinţă favorabilă într-un dosar aflat pe rolul instanţelor timişene.
   
Nicolae Cătălin Şerban ocupă funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara de trei ani şi trei luni, aflându-se la al doilea mandat, pe care l-a obţinut în ianuarie, în urma unui concurs.

Tot în urma unui concurs a ajuns şi la Curtea de Apel Timişoara, el fiind originar din judeţul Caraş-Severin. Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, Şerban deţine o casă, un teren, dar are şi un credit de 93.500 de euro.
   

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close