Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta a devenit ministru interimar al Justiţiei

Victor Ponta a devenit ministru interimar al Justiţiei

Victor Ponta a devenit ministru interimar al Justiţiei
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    07 Aug 2012   •   12:39

La scurt timp după învestirea noilor miniştri, premierul Victor Ponta a anunţat la "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea" că Mona Pivniceru va renunţa la funcţia sa din CSM şi va accepta portofoliul de la justiţie.

Consiliul Superior al Magistraturii a respins, în şedinţa de luni, cu unanimitate de voturi, detaşarea în funcţia de ministru a Monei Pivniceru - propusă de premierul Victor Ponta pentru portofoliul Justiţiei.

Potrivit unor surse din magistratură, pentru a accede în funcţia de ministru, Pivniceru ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de membru al CSM, apoi să revină la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după care să ceară detaşarea la Ministerul Justiţiei.

Mona Pivniceru a transmis că va demisiona din funcţia de membru al CSM, procedurile urmând să fie încheiate în câteva zile, motiv pentru care premierul Victor Ponta a preluat interimatul acestui minister.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a semnat, marţi, decretul pentru desemnarea premierului Victor Ponta ca ministru interimar al Justiţiei.

Mona Pivniceru spune că una dintre priorităţile sale, dacă va fi numită ministru al Justiţiei, este punerea în aplicare a codului de procedură civilă.

Citeşte şi: Băsescu, despre Pivniceru: Este un bun meseriaş, un judecător care apără independenţa justiţiei





×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close