Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: În 2013 s-au câştigat două pariuri importante. Peste 5 miliarde de euro au intrat în ţară

Victor Ponta: În 2013 s-au câştigat două pariuri importante. Peste 5 miliarde de euro au intrat în ţară

Victor Ponta: În 2013 s-au câştigat două pariuri importante. Peste 5 miliarde de euro au intrat în ţară
de M.T.    |    23 Dec 2013   •   10:54

Peste 5 miliarde de euro din fonduri europene au intrat în ţară în 2013, an în care România a câştigat două pariuri importante, a declarat, luni, premierul Victor Ponta.

„Pariul cu agricultura nu este singurul câştigat în acest an. A mai fost unul, şi anume cel legat de absorbţia fondurilor europene. Vedem nişte lucruri pe care oamenii din ţară le ştiu mai puţin, pentru că, fiind veşti bune, nu o să le vadă şi nu o să le audă nicăieri. În 2013, chiar împotriva aşteptărilor tuturor şi chiar mai mult decât m-am aşteptat eu însumi, s-au câştigat două pariuri importante”, a spus Ponta.

În ceea ce priveşte agricultura, „înţeleg că aveţi nu doar cea mai bună producţie agricolă din 2005 încoace, dar ce mă interesează foarte mult, 67% absorbţia fondurilor din agricultură şi dezvoltarea rurală. Anul acesta, aţi adus în ţară 2,7 miliarde de euro”, a arătat premierul.

„La fonduri de coeziune, unde era tragedia României, unde eram ruşinea Europei, cu 7% anul trecut, prin munca Ministerului Fondurilor Europene, dar şi a celorlalţi miniştri, avem astăzi 29,8% absorbţie şi 2,88 miliarde de euro intrate în ţară”, a mai precizat primul ministru.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close